Saturday night!

En lång skön powernap och en stoooor kopp kaffe med ingefärs- och citronchoklad - nu är jag back on track efter en mkt (jodå, långluncher är inte att leka med!!!) ansträngande lördag.

Lingoncaipirinha, martinis och äppeldrinkar. Here I come!!

Update: högkvalitativt mkt passande musiktips


Citybabes!



That's just the way it is!


Sötnosar är vi allihopa, allihopa, allihopa...

Idag har varit, och ska bli, en sån fantastiskt bra dag.

Söta aspberger-G på jobbet och jag pratade Malmö första timman, och han blev sååå lycklig. Handledar-B (jodå, vårens!) verkar mysig som attan, speciellt med sin totalt grötiga fina skånska. Kollegorna och jag åkte sponant och fint iväg och åt lunch på ett ställe som stavades ögongodis och pratade om helt underbart omogna saker (no babies or bellies!).

Nu blir det coffee, sen ett sista ryck med exet och därefter tapas med... just det Fab 4!

Säger inte mer än så...



Day --> Weekend!

Tar ett halvhögt glädjeskutt

4:a i Limhamn reserverad tills att moster godkänt. Gaaaaaaah, tänkom, tänkom, tänkom!


Håller tummarna dagen till ära!

Ett mail trillade in igår. Det vore sååå perfekt. Expert-morbror tyckte detsamma. Nice area, stor apartment och sweetos får rum allihop! Så idag är det alltså en "hålla-tummarna-dag".

Tröttis!

Nu börjar jag bli rejält yr. Jag har skickat hundrasjuttio mejl (varav säkert 85% till K) om lägenheter hit och dit och funderat i cirklar och kvadrater om hur man kan bo. Exjobbet ligger med andra ord nere idag till fördel för bostadsletandet.

Snart ska jag en sväng till söt-Parina och sen blir det mys med mina små sweetos. Precis vad man behöver efter en mkt anstängande dag på jobbet (jodå, jag sitter faktiskt här - även om jag pysslar med annat!)

Lärdom till lilla-sis!

Ni vet hur jag fungerar med sömn när jag är lite småkär i nån. Samma fenomen nu. Noll i sömnbehov och ändå pigg som en mört.

Tror helt enkelt jag blivit kär i Malmö. Yes. Och efter mr S's mail igår, så vet jag att det går alldeles utmärkt att pendla. Kanonhandledare ska det tydligen vara också! Trea eller fyra i centrala Malmö? Yes, bitte!

För övrigt var Trelleborg mitt 89:de val. Så jäkla bra det kan bli! Och jag var inte ens medveten om vilket kanonval det var. Kvällen till ära för beslutet hann jag inte riktigt kolla upp sådana detaljer.
(Lärdom av stora-sis muffs: Prioritera alltid vindrickande med dina favoritsötnosar framför att pussla med smådetaljer om framtiden. Det löser sig alltid till det bästa ändå!)

Tankar som virvlar runt

Trelleborg blir min vår och sommar. Eller Malmö.

Vill man bo i Trelleborg, eller orkar man pendla från sina sweetos i Malmö?

Måste säga upp lägenheten. Hitta en ny. Flytta från sötaste sislus och J. Mams och paps hamnar massa timmar bort. H och L ännu längre. För att inte tala om alla guldkorn man lämnar i Gbg. Hur ska min spinning-Johanna klara sig?

Men jag är ändå lycklig. En B och en K följer med på äventyret nere i Skåneland. Och min sötaste moster kan äntligen få visa Malmös alla designguldklimpar (jodå girls - nu ska vi på seeighseeing!). En storstad (antingen i eller nära) blir det! Inga skumma norrlänningar. Utan rara söta skåningar. Det här blir kanoners det!


Wiieeo, projektus!

Yesyes. Lägenheten ser ut som en stor enda hårboll. Och jag har inte skaffat katt över natten. Nej. Utan, nu är den äntligen klar. Sötaste Jaquelines pälsväst har blivit ett tjockt och fint pannband till mig. Bild kommer imorrn, I promise.




Hilfe?

Tredje koppen kaffe för dagen är svald. Men jag känner mig fortfarande inte helt vaken. Kollegorna och jag har kollektiv sömnbrist efter helgen insåg vi. Men, vad göra åt det när kaffe inte hjälper? Hilfe bitte!

Update: Kopp nr fyra gjorde skillnad. I am alive again!

Jodå, vaken här minsann!

Ett tips landade igår. En trött Fridolin hade soffkväll igår. Ett par öron fastnade på Melissa Horn. Och det har de fortfarande gjort. Låt den höstmysiga rösten väcka er också på morgonen (lovar, lite mindre svårt att öppna ögonen då!)

Nu är det dags för måndag!


Får man ha det så här bra?

My girls (kom hit B) are the best!

Vilka skulle jag annars fnittra sönder alla viktigheter med?
Vilka skulle jag annars hitta alla underbara utfyllnader till garderoben med?
Vilka skulle jag annars diskutera livets stora med?
Vilka skulle jag annars åka och storhandla med?
Vilka skulle jag annars tokdansa med efter nåt litet glas vin?
Vilka skulle jag annars prata sönder matens alla beståndsdelar med?
Vilka skulle jag annars få alla, högst bestämda, expertkommentarer av?
Vilka skulle jag annars rättas av om Sveriges högst kluriga geografi?

Vilka skulle annars få mig att bli så me?

(Jodå, ni gissade nog rätt - veckans söndagsångest stavas "hur ska jag överleva våren?")

That is the way it is :)

Jag är trött. Trött som en liten gnu. Men det var det värt. Riktigt rolig kväll igår! (för övrigt personbästa på i-ordning-görar-tid: 40 min hemma hann jag duscha, äta, sminka mig och fixa håret på. Impressive!)

Nu ska jag försöka ta tag i mitt söndagsliv. Köpa spinningskor. Två dagars vinpimplande är en bra sporre för att ta sig ner på stan trots ösregnet.

ICA-day

Yes, idag är det äntligen dax. Jag ska få träffa mina söta kunder och ica-prickar igen! Augusti var det sist. Att man kan längta så mkt efter ett jobb är helknasigt verkligen. Men så är det! Så nu ska jag ta mig dit i gooood tid, så jag hinner ta några kaffe med the staff innan matlagningen drar igång.

Ha en härlig lördag!

Me, the manager!

Favoritkomplimangen från igår får mig fortfarande att småskratta. "You look like a manager."

Kostymbyxorna, pumpsen, blanka linnet och kavajen. Är det det som jag sänder ut då? Hrmm, me like! Att inte fler grabbs förstår vilka komplimanger som är värda att lägga.


Sleep well!

Interesting, interesting. Att träffa på någon som vet vem man är innan man fem minuter senare inser det med. Hrmm... jaooo, interesting :)

Sussa gott sweetos!

Puss!

Tudetututuuu!

En hjärnsorterande powerwalk senare är jag helt på det klara över en sak. No more german guy for me.

Nixnej - så ny helg, nya äventyr!

Nu är de' fredagsmyyyys

Jadå, nu är det äääntligen fredag igen.

Jag vaknade upp med ett leende på läpparna. Morgonfika, lunch hemma hos kollegan E, fredagsfika och sen är det räkis hos J ikväll. Jobba lite skulle jag kanske kunna klämma in med, eventuellt.

Tudetututuuu, freeedag!


Så lycklig av så lite!

Mitt kära hår har inte fått sig en hårinpackning alá Frida på över en månad. Tänk dig lyckan för mina små hårstån (eller, tja, ovanligt tjocka enligt söt-Parina).

Min lilla kropp har inte fått sig en hel kväll i soffläge på jag vet inte när.

Min lilla kropp har inte fått sig en genomkörare på gymmet sen... äsch, den skippar vi tror jag.

Hursom, fantastiskt skön kväll - och det bästa av allt, imorgon är det fredag: så bättre blir det bara. Wiieeeo!


Torsdagsflyt!

Idag känner jag mig riktigt, riktigt effektiv. Sådana dagar kommer ibland :)

Handledar-Sofia har fått över mitt finfina Appendix på 45 ljuvliga sidor om Data Management, boken som söta Astra-T skickade över är påbörjad och snart ska jag vara med som praoelev på mitt livs första QA-möte.

Varför är inte varje dag såhär effektiv och fin?

F'låt!

Ja, klicka här så förstår ni :)

Om man gillar något och blir så lugn och fin såå i själen av det, får man då inte tjuvstarta yttepyttelite...?

I guess I am a bit addicted...

Idag vek sig mina stackars kollegor på lunchen. Jodå, av skratt!

Jag berättade nämligen för dem om min högst traumatiska morgon. Det var nämligen så att när jag skulle hälla upp mitt frukostkaffe till mackorna, så kunde man se ända ner i botten på Filippa-muggarna. Kaffet hade med andra ord the-färg. Förstår ni krisen - ursvagt kaffe, och jag hann inte brygga nytt. Resultatet blev att jag fick sätta mig i min dvala på bussen, klaga hela vägen från busshållplatsen till entrén här för två snälla små kollegor (jodå, de skrattade på de också), innan jag lyckades ta mig till kaffemaskinen och paaaah, där löste sig livet.

Komma ihåg: köpa koffeintabletter för framtida krissituationer.

Idag är det en randig dag!

Lite konstigt kanske - men det var precis så jag kände i morse. Därför åker min spara-till-superviktiga-anställningsintervju-skjorta på.

Blommig klänning ena dagen och superbuisness andra dagen. De får ju se alla kläd-humörs-sidor av mig i alla fall. Bra eller inte? Jadu, det märks! :)

Have a nice day sweetos!

Myyyystisdag!

Snaaaart, snart får jag slå igen lappisen.

Då blir det förhoppningsvis lite shopping med K, och sen middag hemma hos J och the cats.

Mys säger jag bara!

Njutningsprincipen!

Jag får ett mail varje vecka av en mental coach, som jag har varit på ett föredrag av.
Veckans tankeställare var så bra att jag vill dela med mig av den:

Det bästa är givetvis att göra nåt som är bra för dig och ha gott samvete under tiden.

Det näst bästa är att göra något mindre nyttigt men som du njuter av.

Det sämsta är att göra något mindre nyttigt och dessutom göra det med dåligt samvete. Avstå då hellre från att göra det överhuvudtaget.

Visst var det klokt och fint? :)

Lite Chanel kanske?

En halvtimme över?

Då rekommenderar jag den här franska dokumentären om modehuset Chanel. Massor av fina kläder, miljöer att drömma sig bort till och sömmerskorna bakom framgången. Förberedelse för höstens biofilmer kanske? :)

Mein Morgen

Jag har försovit mig en morgon sedan jag flyttade till Göteborg för snart fyra och ett halvt år sedan. En morgon. Till och med idag.

Idag vaknade jag 07.37. Min buss går 07.36.

Stress! Men jag kom med bussen 08.36 efter en jäkligt upphypad morgon. Som tur är med en bok i Medicinsk Statistik i handen. Så, den officiella varianten är att jag hämtade den hos en vän innan jag kom hit idag. Tack gud för den boken.

Hålla upp skenet av mkt välstrukturerad och ambitiös. Yes, det är det som jag håller på med.


Mein Abend

Ett stycke tysk, en kaffe, en kväll.

Roligt, och värt en andradejt tror jag. Sen får vi se :)


... och så länge lyckades jag med det

Vara oengagerad verkar gå rätt kasst för mig. Nu har jag varit oengagerad i hela sex månader. Tänka sig. Fantastiskt. Fram till och med nu då. Apotekarsällskapet har årsmöte ikväll och ska välja styrelse. Efter lite övertalning över telefon lovade jag att ställa upp under premisserna att jag kan ta en månad off om jag inte har tid.

Finfint tycker CV't i alla fall. Ytterligare ett styrelseuppdrag att lägga till listan. Check!

En räkis bitte!

Igårkväll var en riktig myslördag! Hela la fam åkte upp till Heaven för att titta på Göteborgs alla ljus och äta räkisen. Mams födelsedagspresent var det från sis och mig, som fick inkasseras nååågot efter den stora dagen. Mysmys, säger jag igen bara!

...?

En ack så viktig fundering i arla morgonstund:

Tyska gentlemän, vad är grejen?


Fredag!

Schwoop (igen-med-lappisen-ljudet). Hem. Martini med Sis. AW.

Glädje!

Åh, jag blir så glad av att kunna glädja andra!

Idag överraskade vi en av våra kliniker med smörgåstårta till förmiddagsfikat. De var klara och det ska firas! Varendaste en sken som en liten sol. Wiiii, och där fick jag veckans energiinjektion!

Charmtrollet Joshua!

Efter att ha gjort den klassiska cafédissningen med O (tjejer - ni är med på vad jag menar!), så var det dags för Konserten med stort K - Joshua Radin.

Söta charmtrollet var precis så äkta och härlig som han låter i låtarna... och, i framåt februari är jag nog inte ensam om att sitta och vänta på nålar. Då kommer nämligen nästa skiva, i format rockigare om man ska tro honom. Nicenice!

Nu, dags för torsdag!

En mkt viktig undran!

Efter kvällens föredrag i balansekonomi har en frågeställning etsat sig fast hos mig:

Hur kan jag göra för att tjäna pengar medan jag sover?

Man är ju inte rik per definition förrän man både har mkt tid och pengar, så en lösning på denna fråga måste kommas på. Aktier är definitivt något som jag bara MÅSTE lära mig mer om - det har jag insett. Men vad kan man mer roa sig med för att komma på en lösning på frågan...?

Hilfe bitte, hursom!

A chocolate cake!

När man traskar ut i fikarummet till tvåkaffet, tisdagseftermiddagstrött i huvudet och möts av en stoooor chokladtårta - då, och just då, ljusnar hela världen. Chocolate and coffee - what more can a girl ask for?

Naaaah, underbart säger jag bara! Nu klarar jag lätt som en plätt två timmar till :)

Måndagskvällsäventyr!

Jag är imponerad, riktigt imponerad. J's käre bror V och hans vän F hakade på mig och sis på vårt älskade distanspass igår - det var deras livs första spinningpass, och de blev inte avskräckta. Inte alls faktiskt, utan tyckte glatt och fint efteråt att de nog helt säkert följde med fler gånger.

Söta spinning-J var precis lika imponerad hon! Och nu har vi nått en ny nivå. Min lilla spinningledare börjar peka ut killar i gymmet som hon tycker jag ska spana på. Söt säger jag bara!

Nu ska jag kicka igång med dagens slit. Kickkick!


Did you know?

Ibland blir man upprörd. Idag blev jag det.

Visste ni att de pedriatiska kliniska prövningarna på det kommande influensavaccinet gjordes på barn i Vietnam?
Det här är fasen nästan lika illa som alla de medicinska försök som gjordes på Hitlers koncentrationsläger. Utnyttja att föräldrarnas låga levnardsstandard för att snabbare och billigare komma igenom de kliniska prövningarna. Helsingforsdeklarationen någon? Usch, näe, upprörd var ordet!

I survived!

Under förmiddagsfikan hojtar kära kvalitetschef Yota till - Frida, det är okej om två från QA till kommer på din föreläsning väl?

Host, föreläsning? Hosthost, inte sååå bra förberedd. Resultatet - en halvtimme av intensiva förberedelser innan mitt möte (inte föreläsning enl. mig) började. Hursom - det gick fint. Inte perfekt, men jag är nöjd.

Så, nu är jag nog värd en timmes lunch innan kära Sofia och jag ska ha möte och diskutera igenom min introduktion.

Lovely, lovely!

Tyvärr mams: ingen blivande svärson i cowboyhatt.

En J, en K och så jag på helgutflykt upp till höstmarknaden i Ed. Lite essentiell shopping, massa fikor och kaffekoppar, en fiskbilsdoftande H, en landskamp (tydligen - don't bother asking me!), tokdans på Hotellet, en mkt hurtig skogspromenad och väldans massa bubbel.

Gaasch, helgen i repris bitte!

Spartansk? Alltid!

Att traska iväg på födelsedagsfest med massa prickar är nog egentligen ganska onödigt när man egentligen bara vill prata igen massa tid med sina sötnosar. Vi hade behövt typ ett bord och fyra stolar. Men "kuriosan"(tänk: alla andra mysprickar, gott rödvin, kakor, soffa, 60-talsbord i teak och härlig musik) gjorde inte kvällen sämre.

Nu bär det av till Dalslands djupaste skogar - och cowboyhattsjakt, som jag lovade mams ;)

Var det här jag det...? :)

"Hon är extremt öppen, positiv och engagerad...så hon skulle passa utmärkt för en intervju."

Jahapps, så folk ser på mig alltså? Uno intervju till glädje för de som ska välja högskola och program är det som de söker nu tydligen.

Men extremt... hrmm, suddar man ut det så gillar jag beskrivningen starkt!


... wiiieeeo!

Och där slängde jag fram högerbenet. Veckans avdelningsmöte är avklarat, och jag har deklarerat för dem att jag är mkt intresserad av jobbet som klinisk prövningsledare som kommer att tillsättas nästa höst. Puuuh, hjärtat bankar - men nu vet de definitivt!

Nu jäklar ska jag lägga in en högre växel här, och göra lite vettigheter!

Morning and hello Friday!

Med risk för att låta som en riktig varvsarbetare, så tillåter jag mig att säga TGIF! Den här helgen har jag längtat efter, länge :)

Morgonens soundtrack är tipset för ett leende på läpparna!

Vardagslyx!

Att få kura ihop sig under filten i soffan, med en kopp the på bordet och en alldeles underbart ytlig tidning i händerna - det är vardagslyx på riktigt det.

Me like!

Skenet kan bedra...

Nyckeln till framgång här i livet måste ju vara att alltid se och verka mkt viktig och upptagen.

Tycker för tillfället att jag lyckas mkt bra med det. Att mailboxen sedan är full med mailkonversationer märkta "Re: Mkt viktiga saker", "Re: Svar på sms 2" samt "Re: Bussbiljetter?" (Lägg speciellt märke till Re: före alla ämnen - inte ett svar!) är en helt annan sak.

Så se busy ut, det är jag en jäkel på. Får man skriva det i CV't? :)

Den där I-mentaliteten...

Igår satt jag jämte företagets produktchef, och kom inte helt otippat in på jobb. Hon peppade upp mig lite. Jag måste lära mig att slänga fram hela högerbenet istället för att bara visa framfoten. Ingen kan allt från början - utan jobb är till för att utvecklas. Viktigast är tydligen rätt inställning och att ha drivkraften, sen så ska man bli upplärd... Usch, gillar att ha pejl - då funkar inte riktigt den tanken. Men jag ska lära mig, bums och direkt. Sen ska jag ta diskussionen med min kära avdelningschef Hans. Magont!!!

Morning!

Idag blir en riktig tåg-dag. Tur och retur Huddinge på tolv timmar. Anledningen till det är att vi ska kicka igång studien på en fertilitetsklinik uppe i Huddinge. Fyrtio sjuksköterskor ska få pejl på genomförandet.

Så nu är det dax att smyga ned mot spårvagnen, ta sig mot stationen, hoppas att biljettuthämtningen går fint och köpa sig en DV (pauslektyr mellan bläddrandet i marginellt vettigare papper).

Ha en fin dag nu allihop!

Mystisdag!

Vardagsmotion, tänkte jag när jag hoppade av spårvagnen för att springa en runda till Apoteket - och sedan traska hem. Men, kallt och blåsigt är det. Me not like!

Så ikväll tänker jag kura ihop mig i N's nya lägenhet och hoppas på att hon hunnit köpa hem the! För smakar the någonsin bättre än när det är småkallt och man hör att det blåser inifrån? Inte om man frågar mig iaf!

Såå, dax att bege sig. Kontorschick goes mysbyxor!

Big bellies!

Jobbar man på ett företag som lever bl.a. på provrörsbefruktningar, så är det inte helt konstigt att en stor del av staben går runt med söta stora magar.

Jag slår mig på fingrarna många gånger om dagen när jag kommer på mig själv med att tänka hur mysigt det faktiskt verkar.

INTE-VILJA-HA-ÄN! Måste dunka in det i huvudet!

Bröllopet

 

Kärlek behöver regn, som vi fick lära oss under vigseln!



Entrén till restaurangen var kantad av en blå serpentingång. Sedan t.h. bröllopsvalsen




Mkt dansant släkt. T.v. paps och t.h. hans käre bror och mina kusiner.



Me?

... och där fick jag en mailbekräftan om att jag ska hålla i mitt första möte.

Tisdag nästa vecka kl 10 smäller det. Skillnaderna mellan den nya och den gamla ISO-standarden som företaget utgår från skall presenteras - av mig. Wiiieeeo, välkommen till arbetslivet och fjärilarna i magens värld!

Måndag morgon!

Klockan sex ringde min klocka. Första koppen kaffe landade i magen endast några få minuter senare. Nu är jag strax på väg till bussen - helladdad för en ny vecka.

So, come on - nu kör vi!

Per och hans Maria gjorde helgen!

Helgens äventyr har varit STORA! Min kusin har blivit vuxen på riktigt, och släkten Boger har fått en andra Maria. Helt underbart är nog det enda ordet som kan användas för att beskriva vigseln, brudskålen och den efterföljande middagen på Brygghuset i Torsö, utanför Mariestad.

Bilder kommer senare :)


Back again!

Okej jag insåg det med - lite efter fröken B, men nu är jag med. När man sitter någonstans hela fyrtio timmar i veckan HINNER man inte plinga till alla som man skulle vilja varendaste dag, eller ens vecka. Så lösningen måste helt enkelt bli att börja blogga igen.

Så, nu kommer up-to-datsen om delar av mitt liv här igen :)

Wiiieeeo, nästan så att det bränns lite i bloggfingrarna igen!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0