Stressförebyggande åtgärder

Idag är det nästan exakt två månader kvar tills att jag får nycklarna till min nya borg. Två månader som helt säkert kommer att svischa fram. Därför förebyggde jag lite framtida stress genom att lägga undan ett överkast, ett duschdraperi och en alldeles underbar köksmatta i samråd med moster idag. Bilder kommer så fort de har kommit innanför tröskeln här, till dess kan jag bara råda er att googla US Polo Assn :)

Det vankas tisdagsmys!

Ikväll bosatte B, jag och Söderkullatjejerna oss på en brygga i mysiga Slottsträdgården. Vi lyssnade på jidder, fikade och tittade på alla hurtiga kanotister som svischade förbi. Preeecis lagom tisdag det!

Min lilla K2

Igårkväll var jag nere hos söta hyresvärdinnan för att officiellt säga upp lägenheten. Fyrtio minuter senare stegar jag därifrån med en liten klump i magen. Hon är så himla söt! Även om vi inte har sprungit på varandra varenda vecka, så har vi sms:at, facebookat eller ringts desto oftare - så hon är en del av mig vid det här laget. Men om man ska tänka lite positivt, så kommer vi garanterat att fortsätta att höras på precis samma vis - även om hon bor kvar här på Limhamn och jag uppe i Göteborg :)

Nu: Tisdag!

Måndagsbekymmer

Idag inträffade något riktigt, riktigt bedrövligt.

Som vanligt stod jag så fint och expedierade kunder, och fick turen att få den där riktiga tiopoängaren som stod och väntade på sin tur. 29 år var han (jojo, full ålderskoll här). So far so good. Tills att han berättade vad han ville hämta. Cialis. Och inte var det första uttaget heller. 29 år, riktigt het och impotent.

Något rimmar väldans fel där.

.

En bättre midsommarhelg får man leta efter :)


Glad midsommar!



Nu var det dags igen. Väskan är smockfull som vanligt, och om åtta timmars midsommarrusch så hoppar vi på tåget. Onsala och midsommar är det som drar - och vad jag hört ryktas väntar det solning, jordgubbar, kubb, grill, sill och nubbar - så eight hours to go!

Och, igen, glad midsommar ni söta!

Onsdag!

Förmiddagen idag ägnas åt lästid, och så här produktiva lästimmar har jag nog inte haft sedan, tja, första veckan eller så. Produktiviteten läggs dock inte på yrkesrelaterade saker, som den så fint kanske sig bör, utan jag inreder min framtida lägenhet. Plöjer med andra ord inredningsböcker och -tidningar, hoppar in och stör stackars sjuklingen B med mina fantastiska idéer, öser igenom nätets utbud och skriver listor med alla vackra (och givetvis supernödvändiga) ting som jag har ett par månader på mig att hitta.

Jisses, den som jobbade så här intensivt med något vettigt, den skulle komma långt den... :)


Min nya kärlek


Efter att troget ha gått igenom Valentinos sortiment i flera år, fick Tax-free-damen uppdraget att finna en ny kärlek till mig. En lååååång konsultation senare fick jag med mig denna pärla. Lycka!

BCN ♥













Longing for next time my love!

Imorgon är det äntligen dax!

04.15 i morgon bitti så är det äntligen dax. Då plockar nämligen taxin upp Sis och mig här på Cementgatan, och sen är det raka spåret mot Barcelona. En arbetsdag och ett spinningpass först, men sen så ska min lilla sötnos och jag fira långweekend!



I kön till favoritrestaurangen för ganska exakt tre år sedan. BRB!

.

Yeeei! Jag är med lägenhet :)

Söndag!



Min käre kusin längst till vänster.

Gårdagens prästvigning i Skara domkyrka var riktigt mäktig. För en oinvigd i kyrkans värld var det en hel massa spännande ritualer att bevittna. Och min kusin har så växt in i rollen. Jag blir imponerad! Som en av talarna sa på den efterföljande middagen "Per kommer att bli en bra präst, för han är vild". Användningen av just ordet vild kan kanske diskuteras, men jag är helt med på innebörden - han kommer att bli en jäkla bra präst för att han är sig själv rakt igenom!

För övrígt så får någon asocial typ gärna lära mig hur de bär sig åt. Igår satt jag med ipluggad ipod och en bok på tåget ner mot Malmö. Men icke räckte det - utan den kringresande designen Djamel lyckades bryta mitt försök till asocial sfär. Och redan har jag fått mail om en av de franska musiker som han brann mest för :)

Lördag!

Det har öppnat ett nytt Le pain Francais på Vallgatan. Helt okänt för mig, men söta Olls hade koll - så där myste vi ner oss i två fotöljer igår. Prata ikapp hann vi nästan, men vi har ju heeeela hösten på oss om fröken bara inser att Gbg är staden som man ska bo i sen :) Det österrikiska förkylningspreparatet NeoCitral fick jag med mig hem med, så kur ett intogs igår och kur 2 ikväll.

Lägenheten sen - den kommer att kunna bli så himla fin. Kära Paolo, som bor där nu, skickade inte bara med mig italienska luftttorkade fänkåls- och paprikakorvar utan lovade snällt och fint att måla om hela lägenheten i vitt åt mig med. Tydligen ska min italienare börja jobba i mitt Dalsjöfors, och därför flytta. Knasen hörde dessutom av sig en halvtimme efter att jag åkt, och ville bjuda ut mig. Knasknas.

Och kvällen kära ni - firade vi med Paolos korv, martini, Entrecoté och ett vin som ni bara måste smaka på.

Nu, nu bär det snart av mot Skara och kusinens prästvigning.



Martinin och Paolos korvar

Fredag!

Damn it Sis. Låten är klister nu. Favoritremixen av We no speak americano är en stark kandidat till årets Barcelonalåt. En gigantisk klubb, Sangria ur enlitersglas med superlånga sugrör och sjukt mycket gungande människor. Känns som en favorit i repris är på g väl...? :)

Annars - helgen blir variant åkande. Malmö-Borås-Göteborg-Borås-Skara-Borås-Malmö på femtiosex timmar. Yesyes, vila sig i form inför inför BCN blir det till att göra måndag och tisdag på jobbet :)

Östgöte? Jag?

"Så du är också östgöte?"
"Nja, nej, jag kommer från Borås"
"Jaså?"
"Ja, eller jag bor tillsammans med en från Linköping"
"Då har du verkligen blivit smittad lilla du"

Det var dagens konversation med en söt gubbe det. Tack så mycket Bruno, din lilla griiiiiiiiiis. Och snälla, förvärra inte din dialekt hemma i Lkpg i veckan. Himla tur att jag ska om Borås och re-capa lite dialekt här. Herre min jesus!

Lycka? :)

Yeeeeei! Min lägenhetsvisning är inbokad. Hyresvärdinna-C och jag har legat i hela veckan för att få tag i italienaren som bor i lägenheten för närvarande. Idag kl 21.19 lyckades jag äntligen få prata med Paolo. Så klockan 14 på lördag smäller det.



Mitt blivande hem?

Dagens

"Du har valt ett fint yrke Frida"

Sötaste tanten idag yttrade den kommentaren efter att vi lugnt och fint gått igenom hela hennes läkemedelslista och vad det var för nytta med alla hennes piller. Och jag får nog hålla med henne. Varje dag när jag kommer hem känner jag att jag har gjort en insats, hjälp någon - och det är hur givande som helst det.

Ett behov.



Råkade hoppa av cykeln på vägen hem och ramla rakt in i en atelje/second-hand-butik. Och nu har jag fått ett behov. (Hennes änglar - variant "Finns ej på nätet" är förstås ännu läckrare). Damn it.

Men som jag sa till henne, lägenhetsvisning först, änglar sen.

Knasigheter

What is going on?

Utbjuden igen på jobbet. En man vid namn Oliver var inne här för en månad och blev expedierad av moi. Idag var han tillbaka igen, och blev istället expedierad av en B. Besviken som han uppenbarligen blev, frågade han efter mig. Tänkt på moi sedan dess påstod han. Hans mission var tydligen att få bjuda mig på en drink. Trevlig typ som han är, så tänkte jag att det kunde vara lite kul. Så han fick mitt nummer.

Om R skulle visa sig inte vara mannen i mitt liv, så kan ju en Oliver vara en trevlig typ att hänga lite med också. En plan A och en plan B :D

Herre min jesus. Livet är knäppt. Och ni som undrar, apotek är tydligen the place to be om man vill bli utbjuden :D

T-h-e weekend

Yes, nu har det hänt igen. Jag har passerat ännu en gräns. 24 år gammal. Men det känns bra faktiskt. Riktigt bra. Besöket från sötnosarna gjorde helt klart övergången så mycket mysigare. Vi har gjort Ribban gånger 2 och hängt runt i Copenhagen. Ännu en av de där helgerna som man benämner "Bättre helg än så får man leta efter"









:)

B och jag kom fram till en hel massa klokheter i soffan igår kväll, med kontentan att livet nästan är oförskämt ljuvligt just nu. Vet inte riktigt vad jag ska klaga på för tillfället.




Ni alla söta som bara finns och gör mig så lycklig. Min alldeles för snälla la fam. Söta moster och morbror här nere i Malmö. Mina jobbarkompisar. En övervåning på en villa nere vid havet, med den gulligaste hyresvärdinnan. En midsommar i Onsala. Ett jobb som kommer bli så himla bra. Frisk. En visningsdejt med R på en lägenhet som är min om jag vill ha den nästa helg. Något vältränad (ja, Sis, räkna bort armarna där). BCN om en och en halv vecka.


Vi fortsätter helgen i samma anda i. Sis, Dhanny och Annie kommer hit i em - och då vankas det Corona och grillning nere på Ribban.


Torsdagen i sitt esse!

Idag var jag äntligen tillbaka på mitt söt-Apotek. Som jag har saknat det - och framför allt sötnosarna som jobbar där. Dagens första timme fick jag inte ens chans att göra några vettigheter, utan hade ständigt tre-fyra av dem bubblandes runt mig. Resten av dagen var kanske inte heller den mest hypereffektiva. Lägg till en strålande sol på det. Och faktumet att jag nu går på långhelg.

What a lovely day!

Once you get started...

Jag har inte pillat på ett endaste litet tallriksunderlägg på över ett halvår nu. Inte en endaste servettring heller. Eller kännt på alldeles för bra tyger. Eller tänkt i färgskalor. Eller mentalt inrett rum. Eller velat plantera blommor. Eller skapat en bildmapp kallad "Hem" med inredningsbloggars alla godbitar.

Ja, ni förstår nog vartåt det här barkar. Jag bloggsurfar inredning som attsingen och håller imaginärt på att bygga upp hemmet som jag inte har ännu. Kommer bli sååååå himla kul att få inreda en lägenhet i höst!!!

Tisdag!

Skanör är ett sött litet apotek. Tre små damer (jodå, välsminkade, välmanikyrerade och vältaliga) och jag myser runt, dricker kaffe och pratar. Lugnt och skönt, men jag saknar mitt tempo - mitt cityapotek - det är jag!

Lämpligt dock, nu ligger fokus nämligen på lägenhetsletande i kära Göteborg. En visning nästa lördag är inbokad (tusen tack söta A!!!!), och jag hoppas att lägenheten är precis vad jag söker. Mams arbetskompis kontakter går också varma, så vi får se vad det här blir. Men löser sig till det bästa, det gör det helt säkert :)

RSS 2.0