Jossi's dag!

Nu kära ni bär det av igen. Väskan är packad, rösten är utvilad - för ikväll ska söta Jossi firas uppe i Ed. Grattis sweetie!!!



And the four of us are gathered again!


Semester på riktigt :)

Första semesterdagen, helt ljuvligt!

Och jag har förgyllt den med  en joggis i duggregnet, inköp av de perfekta gardinerna (Drömbutiken!) och nu ikväll ska jag laga mat till mams och paps. Inte mycket mer som jag skulle kunna önska mig faktiskt.

Hoppas att ni har en urhärlig fredag med!

Puss!

Allt bra nöjd! :)

Igår funderade jag nästan på vad jag höll på med. Vinkade av B i "vår" villa, sa hejdå till mina söta apoteksnissar och lämnade min hemstad sedan sex och en halv månad. Tåget tuffade på, och jag tänkte.

Men vips så hände det. Vi rullade in i Gbg, och alla små tankar som jag haft om vad-håller-jag-på-med försvann. det är verkligen staden som jag hör hemma i. Igår passerade jag bara dock, och fortsatte till Borås där jag möttes av Sis, hennes laxpaj och Pretty Woman-mys. Gaaash så härligt!!!!!

Livet är allt bra härligt. Tre städer som jag känner mig hemma i. Leg-ad och klar Apotekare. En egen lya om en månad. Alla ni söta. Och ytterligare en dejt kanske :D Kära juristen från i höstas pluppsade upp på min mobil igår nämligen, och undrade när vår dejt skulle bli av. Jag tänkte ju eg. försöka mig på lite R-fokus, och lära känna honom på riktigt, men hur ska man kunna få ett seriöst och vuxet liv när människor pluppsar upp åt höger och vänster? :D

Onsdagstankar

Idag har jag hängt på ett apotek ute i Höllviken. Ursött och med både personal och kunder som knappt var av denna jord. En riktigt härlig jobbdag med andra ord :)

Nu ikväll kommer vår lilla Karin och hennes Peter upp för att säga hejdå. Tror inte riktigt att mitt hjärta hade insett att jag faktiskt lämnar Skåne imorgon. Kommer att sakna det en hel massa. Skulle man inte kunna få ha en hel hög av kakor att gnaga på ("Man kan inte både äta kakan och ha den kvar")? Det skulle passa mig mer än utmärkt det.

Viktigheter

22.29 igår ringde kanadensaren till min telefon. Förutom att B och jag var helt inne i Jude Laws lilla värld, så var jag helt fantastiskt trött. Resultatet? Svarade kanske inte riktigt.

Responsen på det? Ett sms.
"If you don't answer you're phone, how can I talk about the curtains?"

Är det inte så att man ska engagera andra människor i sina problem? Med tanke på att han försökte ringa en gång till igår kväll, så tror jag att vi kan kalla det här för äkta engagemang :D

Virrvirr

Just nu snurrar det lite i mitt kära huvud. Var hör man hemma någonstans egentligen? Malmö känns som hemma vid det här laget. Göteborg är tryggt och hemma det med. Och hem-hemma i Dalsjöfors känner jag mig såklart hemma också. För att röra till det ännu mer så ska jag ju passera alla tre på torsdag. Herre min jesus, jag kommer att bli knäpp.

Söndagstankar

Att lämna visitkort istället för telefonnummer. Känns det ok? Är man kanadensare, riktigt mysig och en jäkel på att bära handväskor är det nästan ett ja på den. Bjuda mig på middag ville han egentligen göra ikväll med. Gårdagens alkoholkonsumtion sätter lite små käppar i hjulet för den planen. Så B och jag roar oss med att göra så lite som möjligt idag istället. Och det, det är vi fantastiska på!


"Laddad till tänderna"

Yes, det var senaste frasen i vår lilla fb-konversation om kvällens äventyr. B och jag, som har mjukstartat dagen på riktigt med frukost på Hilton och lite shopping, får ladda så att vi når samma nivå :) Sushi och rosé vankas det först i B's nya place. Därefter blir det inflytt hos en dansk - Capten Morgan, vin och öl i mängder har vi hört ryktas. Ni ser vartåt det här barkar.

Förlåt i förskott kära malmöriter! Vi är snälla, söta, lugna och rara - egentligen.

16.49

4 timmars jobb. Dörr- och flyttlådskånkande till B's förråd. Nu: grovstädning av Villan inför flytten nästa vecka.

Men sen väntar belöningen. Vi ska mumsa varmrökt makrill, tångkaviar, äpple, rädisor, gräddfil och knäckisar. Kanske ett berg glass med efter det. Sommarmat när den är som bäst!

I-landsproblem deluxe

Igår körde vi vår sista diskmaskin. Maskindiskmedlet är nämligen finito nu. Detta innebär såklart att vi nu sista veckan tvingas diska för hand. För ett antal månader sedan var det inget problem, men nu har man vant sig vid att kunna köra in allt i en liten maskin som gör jobbet åt en. Morgonens berg kändes därför nästan oöverstigligt. Nästan skrämmande hur snabbt man vänjer sig vid lite bekvämlighet...

För övrigt så snurrar tankarna nu kring om man får installera en bänkdiskmaskin i min blivande lägenhet eller inte... :)

20.55

Idag har jag varit och vinkat på B's nya lägenhet. Kvarteret bakom mitt kära les pharmacy ligger den. Och den kommer bli så himla fin när hon är inflyttad på riktigt!

Annars? Tja, bara en vecka kvar på mitt lilla apotek och boendet i Villan. Helskum känsla det!

Powershopping!

Idag hade jag femton minuter för mycket mellan jobbet och mitt Afropass. Under dessa små minuter sprang jag på en vit ursöt kreation som var alldeles för mycket nedsatt för att inte köpa den. En vit skönhet får därför följa med uppåt landet om en vecka :)


06.59

Mina över-/under-/mellanarmar värker som bara den. Axlarna lite med. Och inte kan jag skylla på någon SATS-instruktör heller. Nixnej, utan det är nog faktiskt endast mitt eget fel. Alla saker som jag har köpt genom åren.

Igår lassade vi nämligen in mitt flyttlass i en släpkärra för att mams och paps så fint skulle köra hem-hem det (tack!!!!). Tungt som attsingen. Måste fortsätta med hantlar på gymmet. Kanske till och med öka till 2-kilosarna. Annars kommer jag aldrig klara tre trappor - och minst dubbelt så mkt grejor - i september.

Nu blir det tisdag här!

Lägenhetsshopping del 2

Jag har numera en Mio-Daniel. Han är en väldans trevlig säljare på Mio uppe i Gbg, som lovade att fixa hemleverans av mitt blivande vardagsrum lagom tills att jag får lägenheten.


Min blivande soffa.



Mitt blivande soffbord i ek.



Min blivande matta som inte riktigt gör sig till rättvisa på bilden. Men lila blandad med en varm ljusbrun nyans. En kopia av den ultimata - som finns på en liten stureplatsbutik. Perfekt blir det!!!

Myshelg i Blekinge!

Min käre moster är en riktig fena i köket, morbror en på att servera diverse förfriskningar - och vi andra fyra var väldans bra på att bara njuta av hela härligheten. Lägg till lite små promenader vid havet, eftermiddagsslumrar i alldeles för bekväma fotöljer samt en stor terass med en lysande sol så har du min helg där. Helt enkelt underbar - och precis vad jag behövde.


Fredag!

Äntligen fredag.

Årets lugnaste vecka på landets alla apotek är snart över. Totalt nio arbetsdagar kvar. Sju och en halv om man tänker i form av heldagar.

Och om fyra timmar ska vi fira helg. Åka iväg till moster och morbrors land i Matvik. Kusinen H kommer med. Känns som om det kommer bli en av de riktigt sköna helgerna fyllda med lugn & ro, massa god mat och gott vin. Just what I've been longing for!

Once more...



Här är kvällens nöje kära ni. Det blir nämligen Blekinge för hela slanten i helgen, och på måndag åker mams och paps iväg med mitt flyttlass.

Btw, om ni någonsin - av någon knasig anledning - vill se mig leva i en så líten garderob som möjligt, så är tipset att låta mig resa med hela härligheten själv. Det råkar nämligen vara så att jag knappt kommer att behöva några kläder, smycken eller skor alls de sista tio dagarna. Helt av en slump - eller ren och skär lathet...

Lägenhetsshopping del 1



Igår kom de äntligen hem till villan - mitt blivande överkast och min blivande köksmatta. Sådär fjantigt lycklig är jag över dem. Now I've started... :) Så på fredag blir det förmodligen lite provsittande av en av de få potentiella sofforna som jag hittat. Håller tummarna för att den inte är hård som sten iaf :)

Annars är villan snäppet fullare nu. Igår kom nämligen även B's mams. En hörnsoffa är inte ens den helt gigantisk, om fem personer vill ner i den och titta på Vickans firande, minus Vickan :)

Tisdagstraditionen!

Jag hör till skaran som råkar tycka att små traditioner är grymt mysiga att ha. Så igår var det dags för tisdagsjazz i Slottsparken igen. Denna gång med mams, paps, moster och morbror.




Less is more hette bandet som spelade.

Lunchtajm!

Kroppen värker som attsingen - och det som jag är bäst på just i sådana här situationer är att klaga. Idag berättade jag för mina små apotekssötnosar om hur jobbigt det skulle bli att klaga träningsvärken för mams och paps, eftersom de tycker att jag behöver den. Responsen var klockren.

"Men Frida, för oss får du klaga hur mycket du vill. OCH vi tycker synd om dig"


21.35

Idag har mina stackars bröstmuskler fått sig årets andra omgång. Friskis på Ribban var det som orsakade detta. Strålande sol och en hel massa folk, så det var riktigt mysigt det!

Sen så mumsade vi i oss kyckling- mango- och avokadosallad här hemma i Villan. Yummie!

Psssst...

Visste ni förresten att det finns chokladmynta och apelsintimjan som färska kryddor?

Jag hade inte den blekaste, och blev fascinerad som bara den. Lätt ett skäl att behöva åka tillbaks till Österlen igen det... :)



Chokladmyntan ser ut som vanlig mynta, men doften är en helt annan den!

Söndag!

90 minuter var helt ok, men nu börjar jag tröttna - så jag passar på att uppdatera er lite om vår söndag här i Skåne :)

Idag har vi nämligen hängt borta på Österlen - picknicklunchat vid Ales Stenar, badat på en urhärlig sandstrand, köpt kryddor på Österlen kryddors gårdsbutik och traskat runt i söta Ystad. Tja, haft en urhärlig söndag helt enkelt. Ett litet önskemål har jag bara - ett litet mål i finalen, så vi kan lägga ned det här tittandet :D

Puss!

Lördag alá familia Boger

3,2 mil avklarade i trettio graders värme och gassande sol. Mams mål var ett antal mil längre... Mina föräldrar är m.a.o. i stan :D Hursom hittade vi en urhärlig strand ute i Klagshamn, där vi tillbringade de varmaste timmarna.

Sedan studsade vi in hos K&P på vägen hem och fick smaka på deras hemmagjorda lakritsglass samt choklad- och hasselnötsglass. Riktigt, riktigt vassa var de!

Och ikväll väntar Epicuré med moster och morbror.

Morning

Morgonspinning är det nya svarta! Att jag inte upptäckt det tidigare! När SATS öppnade i morse var det kö för att komma fram till receptionen, och nu förstår jag precis varför. Kanonpass med en sprudlande Emma :)

Nu väntar 4 timmars jobb innan mams och paps kommer ner med både lunch och middag från Laxbutiken. Ett litet besök på Ribban tänkte vi hinna med däremellan. What a lovely day!

Getting closer!

I februari hade jag en hårtanke, en långsiktig sådan. Nu börjar det fasen snart brännas.



TV: Mitt hår efter en cykeltur alá Malmö-regn hem.
TH: Frisyrtanken från februari

Min ack så hårt ihopkämpade solbränna fick sig för övrigt den finaste tänkbara komplimangen idag av en dam:
Damen: Är den där äkta vara?
Moi: Jadå, absolut.
Damen: Synd, för annars hade jag gett vad som helst för den BUS-en.


Ett, två - och, kanske, tre..?

Min käre far påminde mig för några veckor sedan om att jag ska bära flyttlass upp för tre våningar om en och en halv månad. Ett flyttlass som, med tanke på min idiot-hög av flyttlådor, kommer bli avskyvärt tungt att släpa upp för dessa trappor. Därför närmade jag mig idag hantlarna på SATS. Smygstart för axlarna med enkiloshantlarna. Får se hur kroppen mår imorgon, om jag vågar låta de stackars bicepsen och tricepsen få sig en omgång nästa vecka också kanske...


:)

Noch ein Dienstag, noch was mehr Tisdagsmys i Slottsträdgården. Idag vankades det jazz - och förutom Söderkullatjejerna fick vi fick med oss söta Bina från mitt apotek. Deras morotskaka blev det för mig idag - och för er som passerar Malmö - den var nos fasen den godaste som jag ätit, så den får ni bara inte missa om tillfälle ges.

Nu: B's detox-the!

Små, små tips



Två urhärliga böcker - om än på lite olika sätt - som ni bara inte får missa att plöja i sommarvärmen!

God morgon!

Söndagsmys i Västra hamnen



Idag var det dags för re-cap av gårdagskvällen. Något segare, med ett antal fler ipren i kroppen träffades vi på Västra hamnens soldäck. Skånska dagbladet kan rekommenderas att bläddra igenom imorgon. Kära Annica fick nämligen chansen att uttala sig om spanläget mitt bland hunkarna - och B möjligheten att beskriva gårdagens dopp som "krispigt" - till en söt lyssnande journalist. Ni hör själva hur mycket vettigheter som vi fyllt dagen med här... :)

Fläskfias kombo rapporterar

En omsydd silverklänning. Ett grillparty. En båt. Legkontroll på en 78:a. Flipflops. Massa bubbel och vattenmelondrinkar. 7 tjejer och ett par svensexor.  En taxichaufför som ber moi om ursäkt och stänger av taxametern. Mitt stackars huvud.

Sjukt härlig kväll som vanligt här i Malmö med andra ord!!

Sommar alá villa Limhamn


Knäckistips!

Vilmas kan känna sig slagna. Det fick ett knäckebrödsmärke värt namnet - Batanun. Vår lilla favorit. Ackompanjerad av Bregotts halvssaltssmör slår den det mesta. Igår fick duon sällskap av varmrökt lax och vattenmelonsallad. Och toppades av vaniljglass med rabarberkompott. Yummie!


Fredagsmorgon på SATS

Imorse när jag stegade in på SATS minuten innan sju funderade jag på om jag verkligen var riktigt klok. Nu, efter ett par koppar kaffe och en andra frukost, är jag fullständigt övertygad om att jag var det. Nu väntar nämligen bara fyra timmars jobb, innan jag kan trampa hemåt till vår uteplats och lägga mig i solen, med gott samvete, och fira helg :)


:)

Idag har moster och jag druckit kaffe och mumsat vit choklad-cheescake i solen på Pronto. Sen strosade jag ner till havet och andades in saltdoften, och nu har B och jag däckat i soffan. Torsdagar är fina dagar de!

RSS 2.0