Därför



Yes, just därför vill jag ha tillbaka mitt långa hår till sommaren!

Har jag blivit knäpp?

Jag får panik.

Min Ville var inne en sväng hos oss för tredje dagen i rad.
Vansinnigt ont i huvudet hade han tydligen (ehumm) och behövde därför Ipren - och höra hur det var med mig und so weiter. Hursom, han berättade att han jobbade som naprapat på en klinik i anslutning till ett gym jämte. Trevligttrevligt var tanken här. Hursom, så gav det mig möjligheten att googla honom. Och därav paniken. Enligt min bedömning så borde den här charmiga mannen vara runt trettio, vilket är fullt normalt när vi pratar om män som jag tycker har något. Den här Ville däremot, han fyller 39 i år. Jag har alltså missbedömt honom på 9 år, och ska ut och dricka kaffe med en trettionioåring. F.d. MFF-spelare och naprapat, så är det inte svårt att förstå att han är fräsch. Men han är 39. Gaaash, panik! Och det värsta av allt. Han gör mig nervös, och han är 39. Inte OK. Paniiiik!

Det här knasiga Malmölivet... :)

Enligt min kära Johnny var Malmö en helt normal stad, fram till och med sisådär två månader sedan. Vad som hände då kan ni nog själva räkna ut :)

Hursom, för att kunna berätta om dagens, så måste jag utveckla gårdagens lite. Min latinamerikan kom nämligen tillbaka till apoteket idag... :)

Gårdagens:
J: Vill du ha lite hjälp kanske?
(V börjar småskratta, vilket gör att jag börjar fundera på om jag sa något dumt)
J: Eller sa jag något dumt?
V: (fortsätter att skratta) Nej, absolut inte. Det är bara, äsch, glöm det.
J: (lite uppe i varv, och nyfiken som alltid) Jo, men vad var det?
V: Det var bara det som jag stod och tittade på som gjorde din fråga så lustig.
J: (fortfarande nyfiken går jag givetvis runt hörnet, för att kika på vad han tittade på. En erektionsring. Host, yes)

Där startade vår diskussion igår. Lång var den inte, och inte superfarlig heller enligt mig.

Hursom, idag kom denna man tillbaka, för att be mig om ursäkt. Det hade inte känts rätt för honom. Jag tyckte lugnt och fint att det inte var någon fara. Men han proppsade på och fortsatte att ursäkta sig. Till slut tyckte Ville, som han heter, att han ville kompensera mig. Ja, kompensera mig med exempelvis en kopp kaffe. Denna vecka finns inte en chans att jag skulle hinna med det, så nästa vecka ska jag och kära Ville gå och ta en kopp kaffe och prata om, tja vem-vet-vad.

En les dejtus till mig blev i alla fall dagens bidrag till det fullt normala Malmölivet.



En riktigt ljuvlig dag!!

Idag har varit en av de där underbara apoteksdagarna.

Åtta timmars högintensiv egenvård har stått på schemat. Söta herren som grundade JC för en himlans massa år sedan, den charmiga latinamerikanen som pratade erektionsringar med glimten i ögat, den mysiga tanten vars apotekkort jag fick klippa sönder till förmån för ett splitternytt Medstop-kort och min alldeles egna Marianne som planerar att para ihop mig med Ellenbogens apotekare.

En löptur längs ribban i solnedgången på det.

I'm lovin it!

07.18

Måndagmorgon och en kortvecka är på g. Tre och en halv dag lång är den - och därefter väntar en tur till kära Göteborg igen. Variation är nog mottot som vi lever efter här i Villan.

Nu däremot ska jag försöka peppa upp mig att hjälpa alla små behövande människor. Tröttis som bara den, men nog fasen ska det gå på något vänster.

(Och FYI sislus: jag förstår vad du menade med "hjässa" efter Inglourious basterds igår. Filten var min bästa vän filmen igenom!!)

Puss!!

En J, en C och en T

Igår hade vi en urmysig lördag igen. När alla väl hade kommit upp och fixat i ordning sig (impressed by Corinnas speed på det!) åkte vi in mot centrum för att visa våra två gäster stan. De fick se mitt kära apotek, Hansakompaniet, Lilla Torg och en del av gågatans butiker i alla fall. En lunchpaus på det, och sedan var det tyvärr dags för dem att bege sig vidare. Att tiden ska gå så himla snabbt när man har roligt. Jag förstår bara inte det! Lunchdejt är inbokad med söta J om en vecka uppe i Götet, men, fasen, man hinner ju inte prata ikapp på bara ett dygn. You are welcome back soon again my loves!!!

Kvällen då? Tja, tanken om att sticka in till stan, ta en drink och kika på folk gick lite i stöpet. Istället plockade vi med Coco Chanel-filmen hem till vår nya gäst Tove. Soffmys med vår nya kärlek - Sias kryddiga rabarberglass - blev lördagens melodi. T åkte mao hela vägen från Lkpg för en soffmyskväll, men verkade i alla fall lycklig med ett berg av godis framför sig - och jag har hört ryktas att hon ska få se staden idag med :)

Nu, hörrni, ska jag snaaaart starta min söndag här!


Morrnmorrn

I villan är det tyst som, tja, kommer inte riktigt på någon fin liknelse.

Jossi och Corinna kom hit igår. Så himla mysigt!!! Vi hade Ceasarmys med vin och Gino till det. Och inte att förglömma - Olskrokens allra bästa praliner! Varför kan man inte bara bo nära alla sina sötaste? Livet vore så mycket lättare då :)

K har varit uppe en bra stund, jag och J hoppade upp för en halvtimme sedan. Men den officiella vakna-tiden är nio här idag, så jag knappar så tyst jag kan. Nu - DV-tid :)

Lunchpaus!

Yes, hemma-förmiddag med egenvårdsmys. Nu borde jag klara att guida en stackars sönderstressad mage i preparatens djungel :)



Har ju givetvis varit tvungen att snegla lite på mina nya Vichy-produkter också. Dagens rekommendation är att följa upp en djuprengörande ansiktsmask med Vichy's Eau Thermale. Ett fantastiskt källvatten i sprayform som snabbt hjälper den skadade huden att komma tillbaka till livet.

Annars, tja, ni skulle ju kunna testa dagens lunch: Fänkålspasta (Lite kyckling åkte i min med för att göra den lite matigare) eller min nuvarande kärlek: Laura Marling.

Nu ska jag skapa mig ett ansikte och cykla iväg mot mitt lilla apotek i solskenet.

Puss!

Onsdag med Vichy

Idag började dagen med kris och panik på apoteket. Vårt datasystem låg nere, så de första fyrtiofem minuterna fick vi hänvisa kunderna till närmaste konkurrentapotek. Not good at all.

Resten av dagen har varit kanoners faktiskt. Och kvällen, den har varit fabolous!!



Söta Ulla och Milica.


Ex-praktikanten Saida med produktberget som jag fick med mig hem.

Vichy hade baskurs på Elite. Kvällen började med en viltlasagne med rött. Därefter öste de produkter över oss, och höll en nätt liten presentation. Lite chokladbiskvier och kaffe på det, och lite mera information.

Och, yes, de lyckades sälja in Vichy även till mig. Men, systerprodukten som kommer senare i år - den, den ska jag ha!

Nattsi!

An ordinary day in Malmö

Idag har varit en heeelt vanlig tisdag i vårt helt vanliga Malmö-liv. Per definition.

Jag traskar så fint med min gamla charmiga cykel i min hatt längs kanalen för att komma bort till Triangeln och moster. En snygg blå bil susar förbi och tutar till. Paaaaah, jobbigt, tänker jag - och noterar att föraren fortsätter att titta på mig. Är det någon som jag borde känna kanske? Men kommer inte på någon.
Jag traskar vidare upp längs gågatan, och när jag når torget innan triangeln kommer mannen, som satt i bilen i kapp mig. Han förklarar för mig att han är en fransk konstnär, som åkte förbi mig och bara kände att han var tvungen att måla av mig. Samy, som vår käre vän så fint sa på engelska att han hette, hade därmed helt enkelt stannat bilen på första bästa plats, slängt sig ur den för att komma ikapp mig på gågatan med risk för parkeringsböter.
Blir det någon målning undrar ni då kanske? Hrm, ja, kanske. Jag har inte riktigt tid för en målning, men eventuellt en snabb skiss eller ett fotografi som han så fint föreslog. Jag skulle ringa om jag hade tid över de närmaste dagarna lovade jag.

Som sagt var - fullt normalt Malmö-liv det här.

För övrigt har vi pratat sexleksaker med lilla B i spetsen på dagens seminarium, insett att Malmöbor anser att kycklingkebab är en naturlig del av en grekisk sallad och gått på bästa Annas spinningpass.

Nu, back to my brödbak.

Tjiiiing!

En god gärning på en liten måndag

Dagens mellan herr Auktoritet och mig. En respektingivande man i 50-årsåldern med ett härligt leende kom fram till mig i totalt utslaget tillstånd (läs: två små blödande sår på handen).

Herr A: Åh, du skulle inte kunna göra mig en jättestor tjänst?
J: Jo, absolut. Vad kan jag hjälpa till med?
Herr A: Jag skulle behöva lite hjälp med att klistra på plåster på såren här?
(Herr A räcker hjälplöst över två plåster till moi)
J: Klart att jag kan. Ibland behöver man lite hjälp.
(Klisterklister på Herr A's hand)
Herr A: Tack så jättemycket, verkligen!
J: Ingen orsak det!

Frida, sjuksyster/apotekare/... Ja, vad ska man inte vara egentligen? :)

Dagens goda gärning var det här i alla fall :)

21.39

Här i villan har vi haft en riktigt mysig söndag med :) Vi konstaterade innan att vi egentligen inte förstår varför vi ska jobba för, när man kan ha det så himla bra när man är ledig.

En liten Klara har flyttat in hos oss några dagar nu också. Mysmys! Idag fick vi lite brunch. Fattiga riddare med mango och en jordgubbs- och basilikasås i sällskap av ytterligare en urtrevlig f.d. Lkpg-bo, Amanda. Sen då? Tja, jag tog mig ut en sväng i solskenet och nu ikväll har vi haft filmmys med den andra Twilighten. Äcklig är den om någon har funderat på att se den, så en stooor kudde är att rekommendera om man ska överleva filmen :)


Lördag!

Fasen vilken underbar lördagskväll igår. Helt perfekt om jag får säga det själv.



Mina apoteks-chicks och jag träffades på Big Bowl för att fira av Lina som slutade i fredags. Italiensk buffé, rödvin och massa skvaller. Lovely!



Därefter blev det en blodig duell i bowling, mera vin och drinkar och hur härlig stämning som helst.



Sedan då? Jo, mer drinkar på TGI vid Lilla torg. Helt underbart att vi alla mellan 20 och 60 kan ha så himla roligt tillsammans. Mina små guldkorn!



Hrm, ja - och planen för kvällen var ju att det skulle bli en lugn och mysig middag. Men när vinet rann ner och stämningen höjdes, så bestämde jag mig helt enkelt för att joina in med mina girls på Etage. Schlagergolvet bemannades!!

Och pricken över i-et med. Jag träffade ju min blivande man (jojo, sånt kan hända ofta mams) Magnus med. Silken pärla!

Lite knäsvag

Typ ett år efter alla andra förstår jag grejen med Twilight, och vad den där Robert Pattison-fixeringen kom ifrån. Han har ju allt som man någonsin kan önska sig av en karl - omtänksam som bara den, smart, charmigt svår att komma in på livet, familjekär, en prioriteringsförmåga som heter duga, en look som är outstanding och en manlighet som vi bara inte ska prata om. Att han så råkar vara vampyr gör nada. Det gör honom bara snäppet bättre. Han har ETT fel. Gaaaash, lilla K får nog sällskap till uppföljaren!



Sen, söta Göteborgare. Ni fixade finishen till vår myskväll igår. Rödvin och Ceasar var perfekt, men det saknades något. Så jag plockade så fint fram Lindt-blåbären. Tacksi hörrni :) Smashing helt enkelt!

Tooooouuur de France

Yes, så låter det om fröken B på raksträckorna. "Tänk Tooouuuur de France". Innebörden? Öka farten :D

Skämt åsido. Vi har det himla mysigt. Och jag kommer verkligen inte kunna bo själv efter det här. Komma hem till sig själv och prata om dagen med sig själv? Not väldigt lockande!

Nu sitter jag på apoteket, två timmar innan jag börjar för dagen, för att bara fixa lite. Mams, en viss inverkan har du kanske haft på mig. Ska baaaara kika lite på det. Hrm, är nog fler än min kära moder som kommer att lägga något mer än fyrtio timmar i veckan på jobbet...

Hursom, nu har jag tio timmar på apoteket framför mig med alla söta små kunder. Sen blir det hem till villan och kvällens Ceasarmys! Väldans härlig fredag om man får säga det själv :)

Torsdagar är bra fina de dagarna!

Idag har jag varit så himla duktig! Jag har nämligen tagit mig till tandläkaren. Och inte ett hål hade jag, utan mina tänder var så perfekta så. Den lättnaden, guuuuuu' så skönt!!!!

Har också haft så himla söta kunder. Livscoach och apotekare sätter jag numera likamedstecken emellan. Den vita rocken ger auktoritet, och det gillar jag. 25-30-åriga söta små män suger in vartendaste ord som man yttrar och tar det som livets sanning. Hihi, kunde inte vara mycket bättre än så!

Dessutom, mina vänner, så har jag varit och gymmat. Med vårhormonerna som så fint börjar komma, kan jag rekommendera SATS som hang-out runt sextiden på kvällen. Mucho trevlig utsikt medan kroppen lilla får sig en dos!

12.59

To be recommended om du har någon timme över: Lasagne med smaker från medelhavet. Jag har tvångsförsatt mig själv i köttfärsterapi. Måste lära mig äta det igen, så därför försöker jag hitta sätt att dölja smaken. Denna lasagne är perfekt för det. Lots of other tastes!

Förmiddagen har för övrigt spenderats med ögonen så vackert begravda i min handledares Egenvårds-bok. 128 sidor av klokheter är jag nu igenom, så nu blir det apoteket resten av dagen.


Go'kväll



Två ICA-människor skulle på favorit-Annas spinning. Vem möter de då på kära SATS om inte ICA-människornas ICA-människa Paul Tilly. Så söt den lillen :)

06.52

Gomorron'

Det luktar vår här nere i Skåne. Inte ett spår av snö finns. Och solen skiner på en klarblå himmel. Fågelkvittret, glömde jag nämna det? :) För en vårknarkare som jag är det en hyfsat ultimat situation med andra ord :)

Att komma tillbaka till apoteket kändes lite småkonstigt, men mysigt! Mina små tanter är så söta. För att inte tala om Johnny som bums och direkt uppdaterade mig på alla sporthändelser som jag råkat missa. Visste ni förresten att Zidane utbildar sig till läkare efter sin karrär? Det gjorde inte jag iaf, så jag njuter av alla viktigheter som matas in i huvudet medan jag dricker kaffe under rasterna :)

Hursom, idag är det dags för min fina presentation. Seminariegruppen kommer att få njuta av min vackra (jojo, fixade en riktigt härlig lila banner) genomgång av naturläkemedel.

Vinkvink!

20.44

Nu sitter jag längst fram i min bekväma läderfotölj och slösurfar mig ner mot Malmö. Fröken B sitter ett antal rader bak (läs: inte åksjuk), och har så snällt offrat sig och hjälpt till att få ner några av pralinerna som ligger framför mig.

Fredagen fick sin tribute i förra inlägget, men lever fortfarande fint i hjärtat. Lovelylovely! En gång till i mitt liv planerar jag att ordna en lika perfekt kväll - och det är mitt bröllop :)

Hursom, igår åkte hela la fam iväg på min kusin M's 30-årsfest. Tröttisar var vi hela bunten, men en trevlig kväll blev det ändå!

Idag har jag och mams varit ute och åkt längdskidor i snödrivorna hemma i Dalsjöfors. Långsamt gick det enligt min käre mor - mina fantastiskt vältränade armmuskler höll dock inte riktigt med... Skönt med en åktur i solen var det hursom. Men nu ska det bli härligt att komma ner till våren nere i Malmö. Sol och värme blir nice det.

Äsch, en pralin till här nu - så är vi nog framme snart :)

Lycka!

Söndagmorgon, och jag är fortfarande i något slags lyckorus efter fredagskvällen. Helt fantastisk kväll! Gammal och ung, släkt gånger fyra och vänner - en helt oslagbar kombination. Lägger man därtill egenkomponerade låtar, tal som gjorde att man skrattade så att tårarna sprutade och kinderna blev skära samt en stämning som försatte en i eufori - så förstår ni helt säker att kvällen inte kunde ha varit mycket mer lyckad!

Jag är så himla tacksam för allt!!! För att alla ni sötnosar ville komma dit och fira med oss, för allas familjers insatser och för att ni verkade ha en så himla trevlig kväll ni med. För att citera min käre bordsherre, farbror Fallenius, "en helt fantastisk kväll!".

Lånad bild från söta J på oss, från kvällen!


Tutudututuduuuuuu

Jag kan inte annat än att länka till Jossi.


Om morgondagen...

Det kommer bli så himla bra. Vi har joxat, planerat och stått i idag. Kylen på villan är fylld - och vi har kvällens flöde klart för oss. Så fredagkväll och examensfest - here we come!

20.16

Föreläsaren idag var en pärla! Barbro lärde oss allt hon hann på sju timmar om konsten att tala. Man bara sög in, och sög in och sög in. Varför ligger inte alla föreläsningar på denna nivå?

Tyvärr var ju jag tvungen att bryta upp lite tidigare från denna ljuvliga föreställning p.g.a. ett mycket viktigt möte (jadå, det var versionen till kursledningen det) - med min söta Parina. Gud, vad jag har saknat henne! Var typ åtta veckor sedan sist. Sötnosen var superorolig för mig och inledde operation "övertala-tillbaka-Frida-till-Göteborg". Betala något för klippet fick jag inte heller göra, utan det stod hon för idag. Sötsötsöt säger jag bara!!

Resten av dagen har spenderats på Maxi och Villan. Vi har fyllt kylen och frysen med mat till de 103 personer som ska vara med och fira vår stora dag på fredag. Wiieeo!

Och nu, nu ska jag laga laxpaj. Tydligen väntar mer sällskap här. En glassbytta och en Emelie ska göra oss sällskap till Greys om jag förstått det rätt. Så det är nog bara att fortsätta i tempot här :)

Vinkvink!


I like my Gothenburg-life!

Det är ett faktum!

Jag är totalt helslut (om man nu kan vara det), men är helt tillbaka i mitt gamla liv. Dagen flyter på i rasande tempo utan pauser. Tentan borde ha gått vägen i dag. Söta Lars-Jörgen sålde nästan in mig på en blivande Apotekskarriär (det ni, det trodde jag absolut inte var möjligt för två månader sedan!). Sedan la ApoSäll upp framtidstanken (mucho seriöst möte!). Och därefter dog H och jag tillsammans över en pastasallad på Garbo. Bättre slut på dagen får man verkligen leta efter. Me needs a work here in Gothenburg, det är en sak som är säker.


Tisdag!

Idag är det tisdag, vilket just denna tisdag betyder Tentadag.

Sista Viktoriasal tentan ever ska genomlidas. Sista Viktoriatentan blir också första - och enda - kostymtentan. Vi har nämligen Arbetsmarknads-em efteråt, och man får ju ta chansen att få ta ut sin kostym i dagsljus när den kommer :)

Men jag har något att se fram emot efter allt det här. Ska nämligen träffa söta H när hon jobbat klart för dagen - och det ska bli himlans mysigt det :)


The ultimate solution

Om alla lärde sig plugga in en ipod med dunk och bege sig ut så fort de var lite småstressade och virriga kan jag slå vad om att förskrivningen av antidepp och sjukskrivningsantalet skulle falla likt vattnet från ett gigantiskt vattenfall. Bättre medicin än det finns inte!


Ett konstaterande

Idag var första dagen på nio månader som jag satt på en föreläsning. Hur reagerar jag? Jo, blir sjukt förbannad över föreläsarens inkompetens, okarismatiskhet och går helt enkelt därifrån - trots kravet på obligatorisk närvaro.

Jag är nog helt enkelt klar med mitt studentliv.

Nu ska jag bege mig ut, sortera klart det sista med författningarna mentalt inför morgondagen och sen ska Sislus och jag laga lax.

Nattsi!

Första steget på avenyn idag var UNDERBART! Två månader var det sedan avenyn och jag mötte varandra sist. En halv evighet sedan med andra ord. Kärlek!

Vad fick jag med mig från strålande avenyn?
Tja, ett gäng påsar med mucho vettiga, och givetvis livsnödvändiga, investeringar :)

Mams och paps kom hit med. Haiku's sushi var superb, nästan i klass med Borås' flaggskepp Eest.


Sushikonst stavas det (och smaken var lika fin den!). Och för de som inte riktigt uppskattade sushi (läs: mams) fanns det annat läckert på menyn!


Sen har jag och paps varit på opera. Thaïs hette kvällens underhållning. Första akten var både paps och jag lite ringrostiga, men sedan tog den sig. Ljuvliga röster och vackra kläder! Kan rekommenderas den!

Nu blir det sängen här, så jag kommer upp imorgon med!

09.19

Lite mer än ett dygn har jag hängt här nu :)

Och Sislus och jag har hunnit med massor. Igår firade vi lördagskväll genom att ta vår gamla joggingrunda, landa innepå Maxi underbart svettiga och äckliga för att sedan burra ner oss i soffan, mumsa antipasti med rött och kika på Bröllopsfotografen alá den perfekta lördagskvällen!

Nu ska vi starta upp vår söndag här - och jag kan nästan slå vad om att den kommer att bli precis lika ljuvlig som gårdagen, om än med lite annat innehåll :)

Tjiiiiing!

God morgon!



Lördagsmorgon i Göteborg. Sislus sov och jag bakade blåbärsscones. Mys på riktigt det! Och vet ni vad? Jag är tillbaka i min betongdjungel - och jag älskar det! My beloved home!

Wiiiieeee!

18.08 hoppar jag på tåget hem till fina Göteborg idag. Som jag har längtat!!

Men lilla Göteborg, du har lite att leva upp till... :)

All I need!

Ett par joggingskor. En Hard Dance Mania 18. Ett hav.

Lycka!




Lunchtips någon?

Jag är trött som en liten fisk på författningar vid det här laget. Nu är det inte roligt längre. Därför tänkte jag roa mig med att berätta vad jag lagade till lunch idag. Intressant väl? ;)

600 g sejfilé i bitar
1 gul lök, hackad
1 stånd fänkål, strimlad
2 vitlöksklyftor, pressade
1 brk krossade tomater
1 brk creme fraiche
Några msk tomatpuré
Någon msk dillfrö, mortlad
Persillade-kryddan
Mkt citronkoncentrat
Svartpeppar
Grönsaksbuljong


Enkelt som attsingen. Det är bara att fräsa vitlök, lök och fänkål i olivolja. Tjoffsa i allt såsigt/kryddigt och smaka av, och därefter låta fisken koka med några minuter tills att den blir klar.

Vad serverar man det här till då?
Förslagsvis helt ordinär kokt potatis.

Det var lunch det. Gick alldeles för snabbt att beskriva. Suck! Jag som mentalt lovat mig själv att sitta med författningarna fram till tre, helst halvfyra. Först då får jag lägga ner och bege mig ut på en joggingrunda i solskenet.

Ehumm, back to reality again!

Ett litet tips i arla morgonstund!

Det är sällan man hittar en blogg som man helt enkelt bara är ett med - både stil- och tankemässigt. Den blivande civilekonomen Stina höjer jag till skyarna. Hennes blogg är en av de få som jag faktiskt kollar dagligen. Så ge den ett försök my loves!

Onsdagar är fina dagar de!

Den här onsdagen kunde nog faktiskt inte varit så mycket bättre hittills.

Morgonen började med ett bålpass, på ett nästan helt folktomt SATS. Perfekt! Sedan traskade jag iväg till min söta skomakare som var klar med mina stövlar. Bra jobb ser det ut som han gjort, och lycklig - tja, det blir man bara av att se honom. Sen var det dags för frukost numero 2 på jobbet. Då hade vår lilla praoelev (tre hela dagar är hon hos oss) ställt fram en ask Anton Bergh praliner och ett par wienerlängder. Det är ju trots allt onsdag, så man får ju offra sig och hjälpa till. För att toppa det här erbjöd min chef mig en månads sem.vick. i augusti också, men det ska jag klura lite på det.

Hursom, jag tänker ignorera vårvädret utanför fönstret nu och plöja författningar ända fram till kvällens höjdpunkt. Greys börjar ju igen. Ingen som har missat det hoppas jag? :)



En tanke som snurrar...

En fundering såhär på kvällskvisten... Ska man vara tacksam eller asförbannad när dagens seminariehållare var bland de sämsta retoriker/informatörer som man sett och hört?

Noll i konkurrens från dem i fråga om framtida jobb, men det kommer ta moi massa timmar att plöja igenom områdena själv och lära mig det som de skulle ha gjort idag.

Tja, som sagt var, lite splittrad blir man ibland.

God morgon!



SATS-isen är packad i min favoritstol.

Lugnt och fint slash hets.

Nu är det dags för tisdag.

Riktigt härlig måndag :)

Vilken härlig måndag det har varit - konstaterar jag efter en halvtimmes slösurfande för att komma tillbaka till livet lite igen.

Jag har hittat ICA-Mats motsvarighet här i Malmö. Här är det ingen ICA-Mats utan Amiralsgatans egen söta skomakare. Han tände ett hoppets ljus i min dunkla skomakarvärld. Kära Göteborgare, här får Malmö ett stort pluspoäng i jämförelse. Vilken pärla!!!

Det har även varit expediternas dag. Pärla no. 2 på Åhléns. Jag ville bara ha lite frisyrtips (jo, det får man fråga om - de säljer ju faktiskt håraccessoarer). Resultatet? Jag traskar därifrån trettio minuter senare, utan håraccessoarer, men med en helt ny mejk. Sweet! Hon skickade istället iväg mig till Glitter för att leta hårnät. Vem träffar jag där om inte Pärla no. 3. Tjejen med latinamerikanskt påbrå, som likt mig älskar mat i alla dess former. En halvtimme senare kom jag därifrån, utan hårnätet som jag blev ditskickad för att kika på, men med de perfekta hårspännena. De är jag. Och det blir de som pryder mitt hår på Examensfesten.

Sen hälsade jag på lilla moster en sväng med. Alltid lika mysigt att ta en sväng förbi när man ändå är på stan!

Och kunder har jag haft med. De sötaste de med. De önskar mig lycka till i den fortsatta karriäen, får mig att rodna och skratta om vartannat och är bara söta helt enkelt.

Men nu, nu är jag tröttis! Så nedvarvningen fortsätter :)

Slutspurten kvar

Yes, det är känslan som jag vaknar upp med en måndagsmorgon som denna. I mitt fall kanske slutspurten snarast kan jämställas med sista ljuvliga dunklåten på ett riktigt bra spinningpass. Fem dagars ös väntar. Författningar, presentationsskrivande, jobbande, tränande, ALARM-förberedande, Exfestförberedande och Exfest-för-klassen-mojsande väntar. Men sen kommer lugnet att infinna sig.

Så 07.06 påbörjar jag min dag här.

RSS 2.0