08.16

Uppe med tuppen en söndagsmorgon, trots hemkomst efter midnatt igår. Nu har jag precis fått i mig mitt morgonkaffe, och ser solen gå upp här över hustaken. Adoring!

Tapasen igår. Gud, jag är så imponerad! Fantastiskt goda. Vi åt fänkåls- och dillgratinerade musslor, vit tonfisk med citronsås, ankbröst med ugnsbakad paprika och örtolja, svamprisotto, smält fetaost med paprika och chili samt en chevrépaj med aprikosmarmelad. Och allt var klockrent! Mosaik är alltså ett tapasställe att lägga på minnet!

Lite besök fick vi i slutet med. A och S trillade förbi en sväng på vägen mot Malmös nattliv och tog en drink.

En fantastisk lördagskväll med andra ord - nu: solig och ljuvlig söndagsmorgon och man är fit-for-fight att möta dagen!

Tjiiiiing!

Vink!

Nysprungen (börjar hitta en ny runda!), med ett leende på läpparna, sitter jag och lyssnar på Five For Fighting och väntar på att fröken K ska trilla in genom dörren igen. Vi har det alldeles för bra här i huset egentligen. Man hinner bara inte riktigt inse det i all vardagsstress. Bor ett stenkast från havet (där min lilla runda börjar så fint) - tillsammans - i Sveriges tredje största stad.

Neni, som sagt var, när K kommer hem ska vi fortsätta med dagens i-landsproblem. Är vi sugna på tapas på Mosaik eller fisksoppa på Brogatan? Svårt!
En martini får vi nog fira lite lördag med härhemma innan hursom!

Ha en urhärlig lördagskväll sötnosar!

Pusspuss!

09.18

Fåglarna kvittrar och solen skiner idag med här på Limhamn. Lovely!
Och vi ska fylla dagen med författningar. Mindre lovely!

Men vi fick i alla fall firat lite fredag igår. Och lösningen på livets alla problem är enkel. "Ett glas rött till kanske?"


Taaadaataaada!

Vet ni vad?

Idag kvittrar fåglarna och solen tittar fram här i Malmö. Lycka!

Vad händer då?
Jo, jag drar på mig en blåvitrandig klänning och tycker att nu fasen är det vår!

Lunch break

Jag skulle aldrig använda min lunch för att googla frisyrer. Bara så att ni vet. Men jag råkade springa över den här förtjusande donnan på en bloggrundtur.



Vad tror ni? Skulle en hellugg på det sättet funka på mig?
Parinadejt är såklart bokad till Göteborgshänget och då vill jag ha en idé :)

Immer rätt tankesätt!

Ägna en torsdag åt att slå slint på varendaste liten hjärncell med författningar kanske inte låter som det mest upphetsande man kan ägna sig åt.



Men tänk er scenariot: Du sitter i en dubbelsoffa i ett jätteluftigt bibliotek vid en fönstervägg och kikar ut över hamninloppet. Visserligen skiner inte solen idag, men å andra sidan kan det vara förklaringen till att man tvingas springa bort och köpa sig lite choklad lite senare.

Always look on the bright side of life... :)

Btw, som en finish, min SATS-väska är med idag - så jag ska äntligen få träna med. Tjoohoo!

.

Två timmars skypemöte med Fab 4 är menyn till vår Ex-fest spikad. Basic-tanken smashades snabbt och fint, men gott blir det helt säkert och vin kommer att finnas till ett halvt kompani :D

Fab var nog ordet ja.

Framsteg!

Jag är helt fascinerad. Jag vaknade upp och var sugen på någonting att äta. Visserligen var detta något Wapnös Vaniljyoghurt, som garanterat inte finns här i Skåne, men det finns ändå hopp. Kanske t.o.m. kommer vara sugen på riktig mat imorgon eller så... :)

17.54

Usch, vilken tung dag!

Trött. Benen har släpat femton meter bakom mig. Ont i magen. Sådär ljuvligt antisocial som man bara blir när man är sjukling.

Men, jag har tagit mig igenom dagen. Varit på egenvårdsseminarium. Skrivit CV't och pers.brevet till Vitrolife (tacksi paps för rättningen). Tvättat.

Nu: död igen. Raklångt läge på g.

Vink mot världen!

Igår var jag helt golvad. Totalt verkligen. Orkade inte lyfta mig alls ur sängen/soffan. Sov mig igenom hela dagen, med korta vakna pauser.

Tack vare mina kombos fick jag i mig lite blåbärssoppa och fruktbitar utöver de två mackor som jag lyckats med själv.

Nu idag är det bättre, mycket bättre. Men starka smaker som sylt och kaffe gick inte till frukost. Utan naturell havregrynsgröt och blåbärssoppa är mer my piece of cake idag - och ipren givetvis. Så nu hoppas jag att jag orkar med dagens egenvårdsseminarium. Sedan ska jag hem igen, till den älskade soffan. Longing!

Finbesöket har åkt

Nu sitter les Sislus och Annie på bussen hem igen. Helgen har bara svishat förbi, så helst av allt skulle jag nog bara vilja köra den i repris faktiskt. Vad ska man jobba för när man kan ha såhär himla trevligt?

Helgens...
...hjärtekrossare: Erik Linder
...bästa: Lönnsirapen, så himla god!!!
...
godaste: Brunchen på Smak - helt klart
...mest överraskande: Hitta en JE som smuttar på min älskling Lünchburg på Koi
...avundsjuka: Sislus inköp av Filippa K-klänningen

Så, en tidsmaskin bitte, så kör vi det om igen.

Nu: Promenix med B
Sedan: Födelsedagsmiddag hos moster och morbror

Finbesök!

Nu är den äntligen här - helgen som jag längtat ihjäl mig efter i veckan. Sislus och Annie har landat här!!! Fröknarna i fråga ligger fortfarande och sussar, men K och jag har varit uppe en stund nu :)

Igår hade vi urmysigt. Åt chevré- och ruccolapizza, salami- och mozzarellapizza samtidigt som vi smuttade på superba viner (Hansakompaniets systems personal är att rekommendera!!!). Testa dem till chevré, då är de klockrena!
Montepasso
Neethlingshof
Och, tja, en kladdis slank visst ner däremellan på nåt vänster med. Tiden bara sprang iväg, och jag som brukar däcka på fredagskvällar började inte känna mig trött förrän framåt ett. Myyyyyys säger jag bara!

Om en kvart har jag fått tillåtelse att väcka Sislus, så kanske skulle passa på att ockupera badrummet en sväng före det nu :)

Tjiiiiing!


Konstaterande!

Några minuter innan nio landade jag på Cementgatan idag. Dagarna blir riktigt långa om man vill låta kroppen få sitt med - men det är det värt. Lilla kroppen mår så himla bra av SATS!

F.d. praktikanten Saida och jag har varit på Box. Mucho nyttigt!
Jag var den i hela salen som klarade minst armpress. De på tå och jag på knä. Så det behövdes, mycket! Det var nästan så att jag ett slag övervägde att börja träna armarna igen. Men sen så kom jag på mig själv, man måste faktiskt inte vara bäst på allt. Så nästa pass kommer jag att vara sämst igen - och det känns så himla bra!

Drömmer mig bort 11.22

Jag vill:
- Vara långledig.
- Åka på semester till en lång härlig strand.
- Veta vad jag ska göra i höst och var jag ska göra det.
- Att den här jäkla snön ska försvinna och våren komma.

Jag gör:
- Plöjer igenom författningarna lite lätt en andra gång.
- Tvättar.
- Målar naglarna vinröda (någon liten morot måste man väl få ha?).


Men, det som motiverar mig just nu är helgen. Sis och A kommer på besök. Fick just bokningsbekräftelse från Smak, där vi ska bruncha lite. Gud vad jag längtar. Kan man inte få vrida fram klockan sisådär en trettioen timmar? Det vore najs. Då hade vinflaskorna varit nyöppnade och våra ljuvliga pizzor i ugnen... Nej, om man skulle göra ett sista ryck innan jag lägger ner det här för lunch och därefter en cykeltur till jobbet...

06.52

Igår betjänade jag mina första egna små receptkunder. De var så söta och önskade mig lycka till i min framtida karriär! Helt borta var jag inte heller, även om det snurrade som bara den efter några stycken. Datorsystem och jag måste bli vänner långsamt vi!

En hel bunt andra helmysiga kunder hade jag med.
- Min gulliga amerikan som var helt fascinerad över mina nordiska ögon och att jag hade samma namn som en av medlemmarna i hans favoriter ABBA.
- En ursöt dam som ville ha en helt ny ansiktsproduktsserie. Är det något som jag brinner för så är det den avdelningen!
- Stackars förstakunden som skulle ut och flyga och ville ha något för sin hosta (topicet för veckans seminarium). Vilken vägledning han fick! Inte mycket som jag inte har koll på i hans hostprocess!

Nu idag börjar dagen med hemmajobb. Tisdagens seminarium ska tryckas in, och hinner jag så blir det lite författningar med innan det blir dags att bege sig till jobbet.


Gulp!

Jag fick precis ett mail av Exjobbshandledar-Sofia. Tjänsten som klinisk prövningsledare på Vitrolife ligger nu ute.

Kruxet?
Tjänsten ska tillsättas omgående (läs: inte 1:a augusti när jag är klar) och förmodligen kommer det att finnas massa sökande med åratal av erfarenhet.

Lösningen?
Jag bättrar på mitt CV och håller tummarna för att de värderar företagskännedom och personlighet högt.

Me want!!!

It's getting better and better!

Vilken positiv överraskning hela dagen var idag. Vi har haft urtrevligt och lärt oss en hel massa samtidigt. Lunchen blev en riktig långlunch. En och fyrtiofem spenderades i amerikansk anda på TGIF på Lilla Torg. Fasen vad roligt det är med nya människor! :)

För övrigt, tja, jag har köpt hem lite lila papper som morot för att lära mig egenvården på ett mysigare sätt och kära Anna har äntligen kommit tillbaka till staden. Kära Anna som i spinning-Anna. Den energin som hon utstrålar, gaash, I'm lovin it!

08.32

Yes, finally done! Nu är jag igenom första vändan av den vackra högen på 350 sidor författningar. Känns huuur skönt som helst! Kanske inte är glasklart ännu, men klart framsteg här!! :)

Idag väntar första dagen med egenvårdsseminarium på charmtrollsapoteket Lejonet. Förkylning och tandvård är ämnena som vi ska bli experter på idag. Två gånger fika och en utelunch kommer dessutom att förgylla vår dag. Att det för övrigt är blå himmel och solen skiner gör inte dagen sämre det heller!


Ett stycke allmänbildning



Brutalbänk kallas denna vackra skapelse. Den förgyller mitt bålpass, och mosar mina små magmuskler totalt. Lovely, lovely. Första gången B och jag besökte SATS i VH fick jag den visat för mig av en les biffus på gymmet. En dag ska jag tacka honom ordentligt. Vad vore mitt bålpass utan denna avslutning?

Enligt Wikipedia "Brutalbänk är en styrketränande övning. Övningen används bla för att mäta fysisk status hos gymnaster då en stark bålstabilitet är viktig. Övningen går ut på att hängandes knäveck sedan utföra situps från detta läge.
Brutalbänken ingår i "golden three" (chins, situps(brutalbänk) och dips) som är framställt av SOK (Sveriges Olympiska Kommitté) och görs bland annat på sverigens idrottsgymnasier"

Just had my morning coffee... :)

New week, new energy.



Yes, som tur är så är det precis den känslan som nästan alltid inbefinner sig för mig på måndagsmornar. Med tanke på dagens schema är det nästan tur det.

08.00 tänkte jag hoppa av cykeln på Malmö Högskola för att dra igenom sista tredjedelen av författningskompendiet (lagtexter alltså, bättre än så blir det inte...)
14.30 börjar genomgången av frågorna till författningarna med B och K.
18.30 lägger vi ner för dagen och beger oss till SATS för ett gympass.

Yes, målet är med andra ord tio och en halv timme hjärnmosande och därefter lite mer än en timme av kroppmosande. Woohoo, nu kör vi!

Det stavas kärlek!

Ni vet den där känslan, när två blir en.
När man känner att man tänker på precis samma sätt.
När allting bara klaffar, och man bara helt enkelt är maid for each other.
När man helt enkelt har funnit sin soul mate.



Den känslan fick jag idag.
Katja Palmdals kokbok "Smak för grönt" var förmedlaren av den. Varenda recept känns klockrent och så jag. Precis samma mattankar. Inte en ingrediens skulle jag vilja byta ut i hennes fantastiskt imponerande samling. Det kanske till och med är så mycket love in the air att jag måste införskaffa mig ett exemplar helt själv. Till kollektionen en av mitt livs kärlekar kvalar den absolut in!


08.34

Morgonen är min bästa blogg-uppdaterings-tid om ni råkar ha missat det :)

Igår, Melodifestivalen hos A, S och P. Vin, praliner, snacks och massa prat. Och ganska nöjda med vilka som gick vidare med. Sedan: ett färsta kliv in mot Malmös utekliv. La Grappa fick sig ett besök av kvartetten, efter tips från förbigående Malmöbor (yes, så gör man. Hugger tag i grabbs som ser ut som samma stämning som en själv, frågar dem var man ska hänga och traskar sedan dit). Ett helt okej ställe med Loungestämning och lagom hög musik för att kunna prata under tiden man pimplade i sig nåt glas rött.



Nu, ska vi snart börja förbereda för vårt alla hjärtans dag firande här. A gånger två och S kommer förbi på lite amerikanska pannkakor med karamelliserade bananer och vaniljglass om ett par timmar här. Så vi har (nästan) lots to do here :) Tjiiiiiing!

God dag :)

En låååångpromenix bland Limhamns "små" söta hus vid havet är avklarad, lite lunch har landat i magen och vi har kurat ner oss i soffan igen. Vi har köpt lite vin (yes, läste en jättebra recension om den!)  och guldpraliner till kvällens äventyr ute i Söderkulla. Ganska bra start på dagen det väl? :)

Nu väntar ett samtal som gör att jag får yttepyttelite ont i magen. Tänkte ringa till M och reda ut livet. Jag behöver hitta mitt Malmö-jag, så är det bara, och det behöver jag göra on-my-own.

God morgon :)

Lilla B ligger fortfarande och sussar och jag är alldeles underbart lördagsmorgonspigg :)

Igår var duon här riktiga fredagströttisar. Efter våra små pass åt vi kanelpannkakor med smörstekta äpplen. Yummie! Därefter var det horisontalläge som gällde. Och vad händer när man bäddar ner sig i soffan i horisontalläge med filt över? Jo, heter man Frida så tar det typ fem minuter innan jag somnar :D

Nu då, kanske ni undrar. Jo, om några timmar ska vi ta tag i vårt lördagsliv här på Limhamn. Innan dess ska jag njuta av att få befinna mig i slösurfandets värld. Sånt som man inte riktigt hinner med under veckorna har vi upptäckt :)

06.44

Gaaasch, it's friday again!

Yes, åtta timmars arbetsdag kvar innan moi går på helg. Traditionsenligt (jodå, sådana skaffar man sig snabbt) så ska B och jag fira det på SATS i Västra Hamnen, och få oss en riktigt härlig start på helgen.



Friday, here we come!

Min torsdag!

Paps föreslog nyss en sak som jag skulle behöva. En kvällskurs i tekniska mojser. Efter dagens är jag nästan benägen om att hålla med om det.

I tisdags skulle jag nämligen köra igång en tvättmaskin, precis på samma sätt som jag gjort en hel massa gånger här, men denna gången ville det bara inte fungera. Med vår finfina kontakt med K2 lyfte jag direkt luren och frågade damen på våningen under vad som var på gång. K2 försökte sig på proppskåpet, men gav snabbt upp och ringde sin karl i La Spania som gjorde ett försök att coacha över telefon.
Resultatet? Nada.
Så vi kom fram till att Snygg-Anders pappa, som tydligen ska vara en hejare på tvättmaskiner, skulle ta sig en kik på vår nu idag. Finemang, so far!
Idag när jag så fint kom hem, fungerade för det första inte vår nya nyckel - så jag fick plinga till K2 igen. Mitt i sin förskräckliga förkylning, så missade hon mitt samtal och B fick åka några minuter tidigare från jobbet för att jag inte skulle frysa benen av mig.
K2 ringer sen upp en kvart senare, och jag fluffsar in i hennes hall. Vi beger oss snällt och fint upp för trappan - och damen lyckas med låset. Wohoo!
Och tvättmaskinen... Snygg-Anders pappa hade så snällt gått in till oss imorse, och skrattandes slått en signal till K2.
"Har tjejerna som bott här tvättat någon gång?"
"Jadå, absolut, det har jag hört", tyckte K2
"Haha, för det är bara en knapp som måste tryckas in. Är tjejerna snygga då?"
"Absolut", tyckte K2 "och himlans trevliga med"
"Då kanske de behöver en demonstration".


Yes, så teknisk är tydligen jag. Kan inte öppna en dörr, eller dra ut rätt knapp på en tvättmaskin. That´s me!

För övrigt har jag haft en sjukt härlig dag. Kusin-Maria kom spontant och fint på att hon var i krokarna och ville besöka mig i morse nämligen. Så en timme innan vi öppnade traskade hon in genom dörren - och jag fick mig en halvtimmes up-to-date över en the. Nice!

Nere i varv...? :)

Det här med att varva ner är farligt. Vi gjorde det igår här i villan. Slurpade i oss spenatsoppa och belönade oss (jojo, immer!) med lite äppelkaka med vaniljkesella till Landet Brunsås. Jag råkade slänga en blick på klockan när mina ögon nästan trillade igen, medan jag låg nedbäddad under en filt med huvudet på en kuddhög i soffan - då var den 21.18. Scheeeeesus, sjukt!

Sjukisvarning



Dagens tänkta Bodycombat fick hoppas över.

Min hals gör nämligen lite ont. Jag fryser. Och har alldeles för lite energi.

Ni förstår känslan. Jag är inte helt kry.

Inte tid eller lust med det här.

Dumt.

Men jag inser. Kokar mig lite varm soppa. Bäddar ner mig i soffan.

Underbara söndag!

Jodå, livet leker vidare här i söder :)

Idag var det utflyktstajm, så B, K, M och jag begav oss mot Sankte Hans backar i Lund. Med hjälp av M's kusins A's flickväns dagisbarn så fick vi till ett gäng pulkor med. Så himla kul det kan vara att bara bli tre igen för en eftermiddag! Vi snöade till oss totalt (läs: snögubbsstyle), skrek uti högasky och myste med hemmagjord mkt viskös varm choklad.

Vad har jag roat mig med mer idag då? Tja, ätit en riktigtriktigt god kycklinggratäng och upptäckt massa härlig lugn musik. Perfekt söndag det här!

:)

Fasen vilken underbar helledig lördag vi hade igår :)

Dagen började med en härlig powerwalk in till centrum för K och mig. Möllans ost - vilken liten pärla till butik! Vi fick med oss en ljuvlig Gorgonzola, en fantastisk Roquefort Papillion, en läcker Friburg Tratition och - pricken över i-et - en kvittensgelé på det. En flaska rött på det, så var schlagerkvällen klar sedan!

Och, just det, till schlagerkvällen fick vi även sällskap av en A. Mucho trevligt var det, även om B och jag skulle velat ha vår Road Salt direkt till finalen i Globen!

Strålande lördag!

Efter att ha däckat alldeles för tidigt i soffan igår (jodå, ett tokbra spinningpass och en pizza senare var jag golvad!) och sovit en hel massa timmarpiggel är jag riktigt piggelin! En strålande sol utanför fönstret gör inte saken sämre.

Så, snart ska K och jag bege oss in mot Möllans ost, köpa lite ost till ikväll och kanske hitta några stjärtlappar till morgondagens lilla utflykt.

Freeedag!

Mina majsplättar gick hem igår. Väldans bra det! Men M har kommit på ett favoritsmeknamn till mig - knäppis. Jag, helt normal, utan överdrivna intressen åt något håll alls. Hrmppf, och det som var mitt namn på honom. Just ändelsen -is, mucho viktig. B, du är i alla fall med på min tankegång här :D

En tunika från frk lyckades jag få med mig hem igår. Finns tyvärr inte på nätet, så ni får vänta på skönheten. Men en blå vårig skönhet är det :)

Nu ska det plöjas författningar fram till halv fem, då fröken B och jag ska bege oss mot SATS!

Mitt huvud är sprängfullt

Yes, tjugo sidor av värk och klimakteribesvär senare är jag helt slutkörd.



Resultatet? Jag sitter i en hög på golvet och lyssnar på musik i väntan på att klockan ska bli halv elva och jag cykla iväg i solskenet mot Kronan för att påbörja dagens pass.

The Teddybears - Get Mama A House


Vet ni nåt knäppt förresten?
Moi trivs som fisken i vattnet med att fluffsa runt i den vita rocken och tofflor hela dagarna. Urmys är det verkligen!! Risken är bara att strumpiskontot kommer att öka något. Något måste man ju få piffa lite med :)

Tjiiiiiing!

Hemmamorgon!

Lugnet har lagt sig på Cementgatan, och jag tar morgonens första paus. Värk i alla dess former ska morgonens tre första timmar fyllas med (läs: egenvårdspluggstid). Efter att ha traskat runt i egenvården och ha fått den ena frågan klurigare än den andra får jag erkänna att plöja boken känns MYCKET lockande :)

Ikväll ska jag se om M kan tänka sig att äta majsplättar med avocado och keso. Hoppashoppas, annars får jag ställa om min fina tanke :)

Neni, nu har jag fått i mig ett äpple här, så back to book!

Lilla Björn!

Ikväll har vi träffat Björn med stort B. Vår Uppsala-student som vi tänkte vara snälla och ta hand om. Problemet är bara att Björn kommer från Malmö och är mer hemma än oss, men vad fasen... Trevlig att dricka vin med var han i alla fall. Köpenhamnsinspirerade Nyhavn på Möllan fick äran att besökas av oss i afton :)

Bompelibomp!

Min handledare tycker nog att jag är lite uppe i varv relativt andra apoteksmänniskor. Känslan baseras på två uttalanden från idag :)

"Frida, du tar dig inte vatten över huvudet nu väl? Du ber väl om hjälp om du behöver det?" (Jo, jag kanske stormade runt lite i egenvården, och FÖRSÖKTE kunna typ allt, kanske)

"Det är roligt att du är så ambitiös, men du stressar väl inte?" (Host, jag, stressar...? Jag vill bara lära mig allt, typ direkt)

Apoteksmänniskor är lugna, icke-överambitiösa människor MEN jag har bestämt mig för att de behöver en frisk fläkt. Så voila - jag fortsätter mitt race :)

Morgonträning på g

Yes, ni läser rätt. Jag har precis fått i mig två mackor och lite kaffe, och ska snart packa väskan. Innan jobbet ska jag testa bålprogrammet som jag fick efter min träningsrådgivning i måndags. Hon var inte helt nöjd med att jag ville köra ett tjej-muskel-program, men det var jag, så håller tummarna för att det blir lagom jobbigt det här :)


Såhär mycket kärlek ska mina magmuskler få nu på morgonen!


Sen, klockan tio, ska jag slängas ut i egenvården igen med min lilla J. Ösa kunskap är vad vi roar oss med på Kronan :)

Ha en härlig dag!

Pusspuss!

Kunskap med stort K

Visste ni att man kan plocka upp kartor över Malmös vintagebutiker på Iphones?
Inte? Då har ni fått dagens nya av mig :)

Nattsi!

D-ö-d!

Imorse möttes jag av ett glatt gäng på Medstop, och ett supersött "Välkommen Frida"-kort. Sötnosarna hade köpt lite nybakt bröd, ost, skinka och lite grönt för att hälsa mig välkommen.

Trots mitt fina mottagande, eller tack vare kanske, är jag nu heeeelt slut. Jag har hunnit igenom hela receptfria sortimentet, lärt mig rutinerna, försökt lära känna personalen, blivit dränkt i litteratur och halvt om halvt lärt mig att föra in recept manuellt och genvägen. Nämnde jag att jag försökt vara social också?

Roligt som attsingen
som sagt var, men nu är jag tröttis på riktigt.

Morgonanpassning

Bo ihop stavas anpassning. Jag brukar alltid lyssna på les musikus på morgonen för att komma ikapp mig själv. Hur löser man det när en B fortfarande ligger och sussar...?

Jo, man pluggar in sina hörlurar i datorn och kör musiken parallellt med morgonens obligatoriska surfsession.

Regina Spektor - Laughing with
Supertramp - Breakfast in America
The magic numbers - Forever lost


RSS 2.0