Imorgon är det dags igen!



Valborg 2006



Valborg 2007



Valborg 2008



Valborg 2009

Yes, hörrni. Nu är det dags igen. B och jag sticker mot Göteborg ikväll. Vår femte Valborg tillsammans. En fin knasidé har vi med, så får se om den lyckas... Woohoo, nu kör vi!

21.56

Idag kom jag hem till dukat bord. Fröken K stannar till här på sin tur genom Sverige, så B hade fixat lite grekisk sallad. Perfekt! Annars har jag försökt packa ner en helg i en väska. Misslyckades smått som vanligt, så ett antal väskor får åka med upp till kära Göteborg imorgon.

Nu ska jag försöka bli klar med det här mojsandet. Tjiiiiing!

Mina små apotekssötnosar!

Ibland kommer lite små motgångar i livet. Idag kom en pytteliten uppförsbacke. Jag är inte riktigt van vid sådana. Min reaktion på det här var att få ett akut behov av min paps. Lite svårt att göra så mycket mer åt det än ett mail när man är på jobbet och dessutom i Malmö. Prata av sig kan man däremot alltid göra. Resultatet?

Söta Malin på jobbet tyckte "Men vi kan alla här vara dina pappor. Du har ju ett helt apotek fullt med pappor här gumman". Och ja, det hjälpte, lite. Svaren på mina mail hjälpte till ännu lite till. Spinning-Annas pass gjorde resten.

Så nu är jag i balans igen. Efter säkert åtta timmar av obalans. Så, nu - telefondejtskväll med min H!

Mot les jobbus!

Två timmar innan dagens pass börjar beger jag mig, idag igen.

Varför, kan man undra.

Jo, mina lästidstimmar (som f.ö. behövs för att hinna förbereda måndagens presentation) har denna vecka klumpats ihop till förmån för fredagens bubbeldrickande i Göteborg. Smällar som man får ta det här med långa dagar då.


En Lkpg-skål från vår trip i höstas!

Dagens bön

Tack Gud för web-tv'n. Vad skulle jag annars låta ögonen vila på en tröttis-måndagskväll som denna? :)

Lördagsbilder







Lite pics från gårdagkvällen. Savoj, Koi och Etage betades av - den sistnämnda dock bara av en liten del av skaran. Men en sak är säker - Malmö kommer inte vara sig likt efter att vi har bott här ytterligare tre månader till. Stackars, stackars malmöriter. Borde vi hänga upp en lapp runt halsen på oss - "Varning för galna Apotekare?"? Hrmm, tål att funderas på.


Idag är det sommar små vänner



Jag har gjort noll komma noll, förutom att ligga med nosen mot solen på vår uteplats. Helt fantastiskt skönt! Och ikväll fortsätter sommarstämningen i andra Apotekarvillan med grillning, rabarberdrinkar och vinet som både DV och Linneas skafferi hypat.

Ha en underbar lördagskväll i sommarvärmen!


Finally!

Yeeei! I made it.

Igår blev den eftertraktade handduken min. Sats' utmaning är avklarad - och handduken kommer att bo med mig på beachen i sommar - tillsammans med den lika fitness-signal-utsändande väskan. Me like!


06.19

God morgon kära vänner.

Idag vankas recepttest 8.00. Min lugna sköna morgon speedas upp något med andra ord. Men, med ett väl genomfört test, så kan jag sitta på en tillfällig behörighet om lite mer än en vecka. Det vore trevligt som attan det!

Lite musikinspiration kommer kastad

Det var länge sedan som jag frivilligt lyssnade på annat än musik som får kära Sis att somna av avslappnadhet (får man säga så?) eller musik som får B här att hoppa av glädje (läs: dunk).

Men nu mina vänner, Edward Shape & The Magnetic Zeros. All cred till dig Sis. Den känns busigt vårig. Precis som känslan som bubblar inom mig just nu. Jag skulle kunna tråka ut er till döds med massa underbara historier från the pharmacy som får mig att springa skrattandes på min lilla jogg utmed havet efter jobbet. Men ni ska slippa. Jag lovar (med ett fånigt flin på läpparna).

Ha en härlig kväll nu sötnosar!!

Puss

Lycka

När man går in på sin facebook och får ett pling av söta assistent-Kaj. Ett "God morgon" och ett "God natt" får jag varje dag av sötnosen. Och, om han mot all förmodan skulle glömma det, så får jag ett mail med samma innebörd.

22.49

Myser, det är vad vi gör här i Malmö.

För tredje dagen i rad fick vi besök på les pharmacy. Vichy var det idag. Favorityrvädret från dem. Vi fick varsitt litet fint Thermal Water och en alldeles tokgod pistage-/chokladbulle från Systrar och bröder.

Mina apotekstanter är också så himla söta! De undrar hur jag sovit om nätterna, tipsar om restauranger som vi absolut inte får missa här i söder och slår knutar på sig själva för att på bästa sätt förklara vägen för mig (Sötnosen Marianne gick och viftade åt höger och vänster genom hela butiken för att på det mest pedagogiska sättet förklara för mig hur jag skulle ta mig till Söderkulla).

Nu ikväll - mera mys. Middag med baconpasta och polkagrismoussecake i andra Apotekarvillan.

Kan inte riktigt klaga på min onsdag tror jag :)

Nattsi!

Morgontips



Morgonens nya. Vichy's nya hårvårdsserie landade hos oss för någon månad sedan, men jag har inte testat den förrän nu. Shampoot stärker verkligen håret, så det kan jag hjärteligen börja rekommendera från och med idag. Jobba på apotek innebär att bli smått dränkt i produkter, om det inte har framgått, och det passar mig aaaaaalldeles utmärkt det!

21.35

Tolv timmars arbetsdag är man inte riktigt van vid. Men en tisdag som varit inspirerande som fasen har det varit. Alcon var och pratade ögondroppar med oss på les pharmacy, och nu ikväll var B och jag med ApoSoc på Curakliniken här i Malmö och blev experter på IVF. Visste ni exempelvis att lastbilschaufförer och kontorsarbetande män (som inte byter sittställning ofta/reser på sig emellanåt) har dåliga spermier? Inte? Mkt värdefull information det.

Mina nya älsklingar!



Perfektion!

Ekonomernas förebild!

Idag har jag sparat en hel massa pengar.

Min kära chef påminde mig om Ask's totala utförsäljning - vilket gjorde att jag var tvungen att jogga dit på lunchen. Med mig fick jag de allra mest bedårande flipflops-sandaletterna. Och det bästa av allt. Jag sparade 350 pix på att köpa dem. Fantastiskt väl? Ni ska få se skönheterna imorrn mina vänner!

Och mitt sparande slutar inte där. Jag har bokat tågbiljetter i massor. Och som vi alla vet så sparar man ju mer desto tidigare man bokar. Plockat en hel massa Prio-poäng har jag gjort med. Undrar när man kan plocka ut sin första räkis i restaurangvagnen egentligen...

Neni, nu ska jag klura vidare på om jag inte kan komma på något till sätt att spara ännu mer pengar här, mitt i smartistankevirret.

Tjiiiing!

Söndagsbestyr i Apotekarvillan

Här på Cementgatan är förberedelserna för söndagsmiddagen med moster och morbror i full rulle. De ska få en pepparrotssoppa med västerbottenknäcke, salviakyckling med potatis- och ruccolaterrin samt lakritsmaränger med vaniljglass och lemoncurd. Planerare som vi är så hinner vi dock ta ett break och snygga till oss mitt i allt. Så fantastiskt roligt det är att laga mat som faktiskt får ta tid! :)


De optimala knäckebrödsbitarna är under tillverkning


.

Första joggingen i solskenet på min lilla Ribba i korta löpartajts och t-shirts.

God morgon vänner!

Tuutuuduututuuuuu

Finally. Min energi är tillbaka.

Damen i rummet bredvid här tittade på mig med trötta ögon när jag glatt kom och berättade det för en liten stund sedan. Nu ska det förberedas inför morgondagens middag.

Jag har kokat lakritssås på lakritsroten, som jag fick av Limhamns söta karamellkokare, och av den ska det bli lakritsmaränger - som ligger i ugnen och marängar till sig för tillfället. Lite lemoncurd ska det också bli under kvällen. Det här ska bli morgondagens dessert tillsammans med vaniljglass kära vänner.


Visst är den en riktig skönhet morgondagens dessert? All cred till Elle Mat&Vin!

Back to kitchen! (Och ja, jag är nog lite knäpp, men jag älskar verkligen att stå och pyssla i köket. That's the way it is!)


Lördagsmorgon.

Ekonomer är livsfarliga. Riktigt l-i-v-s-f-a-r-l-i-g-a. Piloter inte mycket bättre.

Mitt stackars huvud. Dunk-dunk-dunk. Det är dagens känsla.

Men det var trevligt som bara den igår. Glasklart och båten - Check!

KJ var mer B, men en J var en riktigt trevlig en.

Dunk-dunk-dunk. En ipren till kanske?

19.22

"Ser jag för naken ut?"
"Är det här för stört?"

Dunk-remixer på det, två flaskor rosé, en B och en F på väg mot Emelie, hennes Karl Johan och fredag.

Puss

Fredagsgodis, när det är som bäst!



Urhärlig hårinpackning från Sachajuan.



En riktigt härlig varje-dags-produkt från Disp.

 

Min senaste kärlek från Syoss. Perfekt att ta efter halva dagen på jobbet när håret börjar bli tråkigt.

God morgon!

Det här alltid lika normala livet :D

En av mina Apoteks-chicks, Emelie, är så söt hon. Hon har hittat the perfect match till mig anser hon. En riktig svärmorsdröm beskriver hon honom som själv.

Ekonom (Citat Jossi's superba tal: "Jo, det märkliga släkte är ekonomer förstås. Vi 4 faller som furor, vad fasen gör de med oss??"), nordisk, närmare de trettio och som en bror till henne. Hennes tanke från början var att dra ihop en AW imorgon, vilket hade varit lagom och fint.

Men vi jobbar inte lagom här.
Så, nu ska vi hem till honom på en liten fest imorgon istället. Kommer att bli mucho roligt att hälsa i dörren. "Frida, den som Emelie förmodligen presenterat i förväg som din framtida fru, trevligt"


18.56

Luncha på bryggan vid kanalen, i strålande solsken med Gyllene Tider i öronen. Det är vad jag kallar vardagslyx det.

Ikväll väntar mys. Andra Apotekarvillan kommer snart över på lite grekisk paj, med en hemlig dessert i bakfickan. Jobbigare liv kunder man ha haft :)


22.04

Det är inte ofta som jag är helt golvad, men ikväll var jag faktiskt det.

Det tog mig fram till näst sista låten på Spinning-Annas pass att sortera klart tankarna, och nästa en timmes sängliggande här hemma för att vakna till liv igen.

Orsaken? Helt galet mycket på jobbet idag. En heldag i egenvården med veckans största varuleverans, i kombination med att ett par timmar vara helt själv med alla frågvisa kunder. Det, det är faktiskt mer än vad man klarar av. Tvära kast mellan inflammerade tummar, rinnande ögon, de ultimata ansiktsprodukterna och kundernas allmänna livskriser.

Som praktikant ska du aldrig ersätta ordinarie personal.

Nixnej, det var just det.

Måndagsmys



Dagens ljuspunkt från världens sötaste kund. Rabarber- och vaniljmuffins. Nu väntar finbesök från söta Linda. Mucho bra att hennes företag lägger kurser i Malmö.


Limhamns sötaste karamellkokare!



Vad är det för skumheter som jag radat upp här kan man undra.

Jo, det är det som jag fick med mig hem från eftermiddagens helt vanliga promenad. Råkade gå förbi ett ursött litet karamellkokeri här på Limhamn. Eftersom jag är jag så fastnade jag lite. En timme senare så hade den mysiga superentreprenören (narkossköterska med diverse chefstjänster i CV't, importör av hälsoprodukter samt ägare av karamellkokeriet) lärt mig en hel massa om det mesta. Jag fick smaka på nykokta karameller, fick med mig en påse lakritsrot till kommande helgs dessert och en flaska med en fantastisk duschtvål. Lovade även mannen att komma tillbaka i veckan, så ska jag få med mig Finlands populäraste handdesinfektion.

Ett helmysigt stopp på min lilla promenix. Och mannen, tja, han var nästan i klass med min ICA-Mats han.

Söndagsmorgontankar!

Alkohol frambringar humör kära vänner.

Träffade en supertrevlig A igår på Koi. Trevlig, väluppfostrad, berest, lagom gammal (enligt mig, gammal enligt B med andra ord) och rolig. Fram tills att jag tröttnar på att varendaste en som man träffar ute ska vara så himla oseriös. Ett glas vin i hans fashionabla våning på Lilla Torg var en fin idé, men som sagt. Där tröttnade jag, konstaterade moget och fint (uhumm) "Vi vill nog olika saker här i livet". Det fungerar även som svar på frågan, "Men kan jag få ditt nummer?" och "Men har jag sagt något fel, är du arg?".

Så nixnej, ingen A för mig - eftersom vi vill olika saker här i livet :D


15.57



Så här solig och underbar var vår verandra i förmiddags.
Måste jag tillägga att B och jag bänkade oss och lapade sol?

En långpromenix längs Ribban har vi också lyckats med, och om några timmar vankas daquiris i massor.

Lördag stavas det!

That's the way it is!

En Bruno som åker till Limhamns fiskerökeri för att köpa varmrökt lax.
En Frida som åker till söta franska bageriet för att köpa roligt bröd.
En Karin som kompletterar med resten på Malmborgs.


Det blir fredagens högst okomplicerade middag det.



Omständiga?
Vi?
Aldrig!

En väldigt glad praktikant

Jodå, det fick jag höra av mina små söta kunder idag. Fantastisk svenska hade jag tydligen med enligt en fröken Svensklärare. Annars? Jodå, lästimmarna idag gick på att fördjupa sig inom IVF. Apotekschicksen ska få en fortbildning som heter duga av mig på området.

Ticketsen till Valborg uppe i kära Göteborg är även bokade för B och mig. Och som kronan på verket för denna torsdag så fick mina nya vårskor se sina första solstrålar. Ingen dålig torsdag det!


20.17

För att inspireras av min kära sambo K, får jag säga att DET BÄSTA med att bo i villan här är den massiva hjälpen som man får när det kommer till att författa sms. Guldmedalj till er tjejer!!

Jag svarade kära W i morse att det inte riktigt var ett bra läge för fredagskväll på stan just nu. Han gav dock inte upp, utan kom med det urmysiga förslaget "en cykeltur längs havet söndag em" - vilket verkligen vore perfekt, om han inte var 39. Jag vill nämligen fortfarande inte riktigt låta mig lära känna en trevlig typ i den åldern.

När ska alla 25-30-åriga män lära sig dessa manér?
Förmodligen tills att de fyller typ 39.

Hursom, mina små livscoacher har nu hjälpt mig att få till ett snällt och trevligt svar på hans mess. Vad skulle jag göra utan er?


Tisdagstankar!

Idag var faktiskt vår sista seminariedag här i Malmö. Vår sista förmiddagsfika. Vår sista lunch. Vår sista eftermiddagsfika. Lite tråkigt känns det faktiskt. Vi har lärt oss en massa (tja, eller i alla fall en hel del) nyttigheter och haft riktiga mystisdagar tillsammans.
Hur löser vi det här? Jo, från och med nästa vecka så börjas det med onsdagsdejter här i stan. Måste ha något att se fram emot mitt i mörkaste veckan :)

Annars? Tja, B och jag har hälsat på lilla moster en sväng och svettats järnet med vår spinning-Anna. Sorterat tankar har jag också gjort under tiden. Så det blir inget visande av Malmös uteliv av min kära W. En kaffe på dagtid känns mer lagom, och en del plans för helgen finns ju redan så eventuellt kanske den skjuts lite på framtiden.

Man ska inte uppmuntra små fjärilar orsakade av snart 40-åriga män
, oavsett hur trevliga och goa de är, utan leta nya. Det blir dagens motto det :)

Back in Malmö again

En sån' underbar långhelg!

Det var så kul att träffa er alla! Saknar er som attsingen här nerifrån Skåne.

Sis spenatpannkakor. Guldhedsrundan. Tacomys. Shopping på les aveny. Örgryte. Mams och paps. Excets schlagergolv. Lunchdejt. Rabarberglass. Vakna med Sis fötter i ansiktet. Kaffegodisarna 02.30. En blivande Valborgsdejt. Olofshöjd. Gothiafrukost. Påskägg. Bamsekram av min ICA-Mats. Choklad i massor. Lünchburg. Nattas rapport.

En hel timme senare i Malmö har W hunnit plinga till, och bjuda ut mig. Visa mig Malmös uteliv ville han göra. Potentiell vinkväll med mina apoteks-chicks gör att jag avvaktar. Annars blir det kanske guidning av min kära 39-åring på fredag. Knasliv.

Pusspuss!


.

Tihi, Sis and I are heading for Barcelona again in June.

Påskfirandet har startat



Söta änderna simmar runt i stora sjön bakom Götaplatsen



K och Sislus på
Skafferiet.



Jag och Jossi



Mams öppnar påskägg på
Meze.



Paps



Påskägget till Sislus kompletterades med det sista i morse.

Nu ska vi fortsätta med påskfirandet här.

Glad påsk sötnosar!

Hemma!

Första klivet av tåget till perrongen igår kom känslan tillbaka: Jag har kommit hem.
Några kliv till så förstärks känslan ytterligare. Springer på Jesper och hans Hanna.
Ytterligare ett antal kliv (och en liten bussresa) senare, mega-förstärkning. Spenatpannkakor med fetakeso hos les Sislus. Några praliner (ros- och champagne- samt lavendel- praliner) på det med.

Säger det igen: This is where I belong.

Inga knasiga Malmöbor (jojo, blev utbjuden igår igen av en ny kund, på jobbet), ren och go' göteborgska, Sislus, alla ni andra sötisar och kära Göteborg.

Kan någon ordna ett pang-jobb till mig, så är jag tillbaka in les city again första augusti!

RSS 2.0